Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
Αστυνομικό Δελτίο 22 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΣΤΑΣΥ για τον συνωστισμό στο Σύνταγμα – Λέει ότι φταίνε και οι βανδαλισμοί σε συρμούς

Η ΣΤΑΣΥ για τον συνωστισμό στο Σύνταγμα – Λέει ότι φταίνε και οι βανδαλισμοί σε συρμούς Η ΣΤΑΣΥ για τον συνωστισμό στο Σύνταγμα – Λέει ότι φταίνε και οι βανδαλισμοί σε συρμούς
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Μετρό Σύνταγμα συνωστισμός κόσμος γραμμή 1 κορονοϊός

Εξηγήσεις για τον συνωστισμό που επικρατεί, ειδικά τα πρωϊνά, στον σταθμό Σύνταγμα του Μετρό, όπως έγινε την Τρίτη (22/09), έδωσε ΣΤΑΣΥ ΑΕ, μιλώντας και για βανδαλισμούς σε συρμούς της «γραμμής 1».

Στην ανακοίνωση γίνεται ξανά λόγος για τα «προβλήματα που υπάρχουν από την παλαιότητα και την έλλειψη συρμών, τα οποία δεν επιτρέπουν την επίτευξη μικρότερων χρονοαποστάσεων αναλόγων με αυτές των γραμμών 2 και 3, γι’ αυτό και προωθείται με επείγουσες διαδικασίες ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό 14 συρμών 8ης γενιάς οι οποίοι έχουν ηλικία άνω των 35 ετών».

Την ίδια ώρα, πηγές της ΣΤΑΣΥ ΑΕ υποστήριξαν πως υπήρξε κάποια βλάβη σε έναν συρμό στις 7:30 το πρωί και μέχρι να αντικατασταθεί δημιουργήθηκε μια αρρυθμία στις χρονοαποστάσεις.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρει:

«Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες της Αττικής για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα δρομολόγια της γραμμής 1, κυρίως κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών, με αποτέλεσμα την δημιουργία συνθηκών συνωστισμού.

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων της, ανταποκρινόμενη στην γενικότερη προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 ενίσχυσε από τις 7 Σεπτεμβρίου τη συχνότητα των δρομολογίων και της γραμμής 1, επιτυγχάνοντας σε αυτή χρονοαποστάσεις 6 λεπτών τις ώρες αιχμής. Ταυτόχρονα ουδέποτε απέκρυψε τα εγγενή προβλήματα που υπάρχουν από την παλαιότητα και την έλλειψη συρμών, τα οποία δεν επιτρέπουν την επίτευξη μικρότερων χρονοαποστάσεων αναλόγων με αυτές των γραμμών 2 και 3, γι΄ αυτό και προωθείται με επείγουσες διαδικασίες ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό 14 συρμών 8ης γενιάς οι οποίοι έχουν ηλικία άνω των 35 ετών.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα προφανώς οργανωμένο σχέδιο συχνότατων επιθέσεων – βανδαλισμών (σπάσιμο τζαμιών σε πόρτες και παράθυρα συρμών) συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν οι συρμοί βρίσκονται παρκαρισμένοι σε διάφορους σταθμούς ή επίσταθμους του δικτύου της γραμμής 1, προκειμένου κάθε πρωί να ξεκινήσουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού τους έργου.

Οι ζημιές αυτές, πέρα από την οικονομική επιβάρυνση που δημιουργούν στην εταιρεία, προκαλούν σοβαρά προβλήματα και στην εύρυθμη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου. Οι συρμοί που δέχονται τις επιθέσεις πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία για να επισκευαστούν, με αποτέλεσμα ως ότου καταστεί δυνατή η αντικατάστασή τους από διαθέσιμους εφεδρικούς να προκαλούνται δυσλειτουργίες στην εκτέλεση των δρομολογίων με αναπόφευκτη αύξηση των χρονοαποστάσεων και κατ΄ επέκταση την πρόκληση συνωστισμού τόσο στις αποβάθρες όσο και στο εσωτερικό των συρμών.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ έχει ενημερώσει για το πρόβλημα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, ζητώντας ταυτόχρονα από την τελευταία να λάβει ό,τι επιπλέον μέτρα απαιτούνται για την αποτελεσματική φύλαξη των εγκαταστάσεων, αλλά και να προχωρήσει στον εντοπισμό και την σύλληψη των ατόμων- ομάδων που προκαλούν τις ζημιές και παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών με την πρόκληση συνθηκών συνωστισμού στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής».

«Το πρόβλημα ειδικά στο Σύνταγμα δημιουργήθηκε γιατί λίγο μετά τις 7:30 έφτασαν ταυτόχρονα δυο συρμοί στη γραμμή 2 (ένας από κάθε κατεύθυνση) και η πλειοψηφία των επιβατών που αποβιβάστηκαν από αυτούς πήγαν για μετεπιβίβαση στη γραμμή 3 και μάλιστα στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο (η απέναντι αποβάθρα φαίνεται σχεδόν άδεια και στο βίντεο) με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη δημιουργία συνωστισμού στην αποβάθρα», αναφέρουν, από την άλλη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Εικόνες απίστευτου συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς

Την ώρα που η κυβέρνηση αναλώνεται κάθε φορά στη στοχοποίηση κάποιας κοινωνικής ομάδας αναφορικά με την ευθύνη για την εξάπλωση του κορονοϊού, το χάος στα Μέσα Μεταφοράς συνεχίζεται.

Οι εικόνες συνωστισμού έχουν γίνει ο κανόνας στα ΜΜΜ, με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να δείχνει ότι αδυνατεί να «κοντρολάρει» τον όγκο των μετακινήσεων.

ΤΩΡΑ Σταθμός Μετρό Συντάγματος!
Η κυβέρνηση κι όσοι τις κάνουν τις πλάτες έχουν τεράστιες ευθύνες για τη διασπορά της πανδημίας!!
Είναι άθλιοι & επικίνδυνοι!!
Τις μαλακιες που λένε στα κανάλια τους ας έρθουν εδώ να μας τα πούνε… pic.twitter.com/4oYb3V2Ho5

— Alexandros Georgop■ (@The_Fivestarter) September 22, 2020

Λεωφορεία γεμάτα κόσμο, το αδιαχώρητο στους συρμούς του Μετρό και στις πλατφόρμες,  με τις αποστάσεις να είναι ανθρωπίνως αδύνατον να τηρηθούν.

Η καθημερινότητα στα λεωφορεία. #Lockdown2 pic.twitter.com/prBGNCa6Ta

— Maragopoulos Yannis (@yannismar) September 22, 2020

Φυσικά, οι πολίτες από τη δική τους πλευρά, τηρούν τους κανόνες, φορώντας μάσκα όπως προβλέπεται.

Δείτε πλάνα από την κατάσταση σε Μετρό και λεωφορεία το πρωί της Τρίτης (22/09):

Διαβάστηκε 15 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us