Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Χανιά 24 Φεβρουαρίου 2024

Δεκατέσσερις ειδικευμένους γιατρούς ζητά το Νοσοκομείο Χανίων

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Χανίων αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την προκήρυξη 14 θέσεων ειδικευμένων γιατρών και να την υποβάλλει στην 7η ΥΠΕ και περαιτέρω στο Υπουργείο Υγείας.

Οι θέσεις που ζητούνται είναι οι εξής:

 

Εν τω μεταξύ, επανεκκινήθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων, που αφορά στην κάλυψη με σειρά προτεραιότητας 775 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Υπενθυμίζεται πως η διακοπή της διαδικασίας προέκυψε λόγω τεχνικών προβλημάτων κατά τη διάρκεια της υποβολής αιτήσεων.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στον ΑΣΕΠ. Η προθεσμία υποβολής τους λήγει τέλος του μήνα και συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 14:00 το μεσημέρι.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητά να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μόνο μέσω του ιστότοπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), ακολουθώντας τα εξής βήματα: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση. Η υποβολή της αίτησης ολοκληρώνεται όταν επιλέξουν «Οριστικοποίηση» και όταν ο 20αψήφιος κωδικός του παραβόλου είναι σε κατάσταση «Πληρωμένο».

ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Όπως έγινε γνωστό υπεγράφη σχετική απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο ενίσχυσης του προσωπικού των νοσοκομείων. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει ανακοινώσει πως θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα εντός της χρονιάς.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται μάλιστα να δημοσιευθεί η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, ενώ σημειώνεται πως η κατανομή των θέσεων έγινε βάσει των υφιστάμενων αναγκών.

«Όπως έχουμε ήδη προαναγγείλει, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα η προκήρυξη για 2.145 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά την χώρα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων. Οι 2.145 νέες θέσεις θα καλύψουν ελλείψεις και θα προσφέρουν νέα δυναμική στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, διασφαλίζοντας την άμεση πρόσβαση των πολιτών σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

The post Δεκατέσσερις ειδικευμένους γιατρούς ζητά το Νοσοκομείο Χανίων first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 88 φορές