Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
Χανιά 02 Αυγούστου 2022

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Άμεση ανάγκη-λήψη μέτρων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Την άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ζητά με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων. 

Ειδικότερα: 

Οι ανατιμήσεις σε ενέργεια και καύσιμα δημιουργούν μια πρόσθετη πίεση στις επιχειρήσεις μας, που δίνουν καθημερινό αγώνα προκειμένου να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο, υπό το βάρος των οικονομικών βαρών.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, όπως ενδεικτικά:

α)την άμεση θέσπιση πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας του ρεύματος

β)την επιστροφή στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος.

γ)πάγωμα της διαδικασίας της επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση απέστειλε τους λογαριασμούς με τις οφειλές της επιστρεπτέας προκαταβολής και ζητά να επιστραφεί σε δόσεις μέρος του ποσού που είχε δοθεί κατά την περίοδο της πανδημίας. Ζητάμε να θεσπιστεί εξαίρεση για τις μικρομεσαίες και τις αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις που έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή έως 20.000 ευρώ, για τους οποίους η ανωτέρω προκαταβολή θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως μη επιστρεπτέα και να τους χαρισθεί.

Παράλληλα, όμως, ενόψει και της αύξησης των κρουσμάτων του covid-19, η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την Δημόσια Υγεία, ενισχύοντας το ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού. Τα Χανιά, προκειμένου να εξακολουθήσουν να αποτελούν έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό, οφείλουν να παράσχουν ένα υψηλό επίπεδο υγειονομικών υπηρεσιών στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες τους

The post Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Άμεση ανάγκη-λήψη μέτρων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 7 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram