Ισχυροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στην Κρήτη όπως και στην υπόλοιπη χώρα.
Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στο γράφημα του meteo που ακολουθεί σημαντικές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Κρήτη το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας ( 21-22/01).
Στον χάρτη δίνεται η γεωγραφική κατανομή της βροχής στην Κρήτη από το πρωί της Κυριακής 21/01 έως το πρωί της Δευτέρας 22/01 (33 ώρες συνολικά), όπως κατεγράφησαν από δίκτυο των 62 σταθμών που λειτουργεί το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο νησί.
Το συνολικό ύψος βροχής ξεπέρασε τα 120 χιλιοστά σε περιοχές των Χανίων και τα 180 χιλιοστά σε περιοχές του Λασιθίου.
Αντιθέτως, όπως συνήθως συμβαίνει όταν επικρατεί καιρός βορείου ρεύματος, τα ύψη βροχής στα νότια τμήματα του νησιού ήταν περιορισμένα.
Σύνταξη άρθρου: Κ. Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ΕΑΑ-Πεντέλη, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024
The post Πολύ βροχή σε Χανιά και Λασίθι το διήμερο Κυριακής – Δευτέρας (χάρτης) first appeared on Kriti24.gr.