Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Χανιά 18 Ιουνίου 2024

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου θα παραστεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 και ώρα 11:00π.μ. στο Ηράκλειο, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφέρειας Κρήτης με πρώτο θέμα την έκφραση άποψης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο:“Γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kV Χανιά-Δαμάστα.” , συνολικού μήκους 101,3 km της ΑΔΜΗΕ Α.Ε, με σκοπό να μεταφέρει την ομόφωνα αρνητική γνωμοδότησή του επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του εν λόγω έργου, αλλά και την αντίθεση της κοινωνίας του Αποκόρωνα.

Το Δ.Σ. Αποκορώνου δηλώνει, για ακόμα μια φορά, ότι δεν επιτρέπει να καταστραφεί η περιοχή του Αποκόρωνα στον βωμό ενός σχεδίου το οποίο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις. Η συγκεκριμένη ΜΠΕ δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, καθώς δεν εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις, ως όφειλε, ούτε περιγράφει τις αλλαγές και τις επιπτώσεις που προκαλούνται από την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου, δηλαδή δεν τηρεί τη βασική αρχή της εξέτασης άλλων λύσεων, όπως αυτή της υπογειοποίησης ή της όδευσης μέσω θαλάσσης, όπως έχουμε ήδη προτείνει από τη δική μας πλευρά, και της σύγκρισης επιπτώσεων

έμε ΟΧΙ στο υπέργειο καλώδιο υψηλής τάσης και στους πυλώνες. ΝΑΙ στην υπόγεια ή διά θαλάσσης όδευση του καλωδίου.

The post Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 53 φορές