Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022
Χανιά 23 Ιανουαρίου 2022

Χανιά: Η κακοκαιρία κλείνει τα σχολεία; | Ποια είναι τα ενδεχόμενα που εξετάζονται

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του kriti24.gr, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν τα σχολεία στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιανουαρίου. 

Στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, στην οποία ανήκει τελική απόφαση για το θέμα, μελετούν τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα, ώστε να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις και να τις ανακοινώσουν έγκαιρα στους πολίτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τα στοιχεία που έχουν έως τώρα στη διάθεσή τους, είναι πολύ πιθανό την Τρίτη να μη λειτουργήσουν τα σχολεία, κυρίως για λόγους προστασίας των μαθητών.

Ο βασικότερος λόγος είναι ότι εξαιτίας του χιονιού και του ψύχους που αναμένονται από την επέλαση της κακοκαιρίας “Ελπίς” και με βάση το γεγονός ότι σύμφωνα με τις οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό, τα παράθυρα στις τάξεις θα πρέπει να παραμένουν ανοικτά κατά τη διάρκεια του μαθήματος, θα είναι εντελώς ακατάλληλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες, θα πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία. 

Με αυτό το σκεπτικό, θα μελετήσουν τα δεδομένα και θα αποφασίσουν σχετικά, πιθανότητα σε μία γενικότερη στρατηγική, που θα αφορά και άλλες περιοχές της Κρήτης. 

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολείων αύριο Δευτέρα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται αποφάσεις αργά το απόγευμα.

Ο προσανατολισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι να μη λειτουργήσουν τα σχολεία σε κάποιες ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, όπου ήδη έχει αρχίσει από σήμερα η χιονόπτωση και η μεγάλη πτώση στη θερμοκρασία.

Οι τελικές αποφάσεις πάντως, όποιες και να είναι αυτές, αναμένεται να ληφθούν το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. 

Κλείνει το σχολείο στο Έλος

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται.

The post Χανιά: Η κακοκαιρία κλείνει τα σχολεία; | Ποια είναι τα ενδεχόμενα που εξετάζονται first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 23 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram