Τα Χανιά αποχαιρετούν μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης τον Μανούσο Βολουδάκη, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης, σε ηλικία 57 ετών νικημένος από τον καρκίνο.
Συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί βρίσκονται στα Χανιά για να αποχαιρετήσουν τον Μανούσο Βολουδάκη.
Από τις 09:00 το πρωί ο σορός του βουλευτή, βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.
Στη Μητρόπολη Χανίων, βρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, o Κώστας Χατζηδάκης, o Βασίλης Κικίλιας, η Σοφία Ζαχαρακη, ο Παύλος Μαρινάκης – Γραμματέας ΝΔ, οι βουλευτές, Ντόρα Μπακογιάννη και Βασίλης Διγαλάκης, η Λίτσα Κουρουπάκη, ο Γιάννης Κεφαλογιαννης, η Όλγα Κεφαλογιαννη ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, μαζι με τον Πρωθυπουργό και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Μάκης Βορίδης – υπουργός Εσωτερικων, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γιάννης Κουράκης – Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Βασίλης Λαμπρινός – Δήμαρχος Ηρακλείου και παρόντες είναι βουλευτές και ευρωβουλευτές.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά.
H κηδεία γίνεται με δημόσια δαπάνη «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος», σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Οι επικήδειοι:
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικήδειο που εκφώνησε σημείωσε: Σήμερα η πολιτική σου οικογένεια αλλά και χιλιάδες Χανιώτες αποχαιρετούμε ένα σπουδαίο άνθρωπο. Αν ήσουν μια φορά Κρητικός, ήσουν δύο φορές Σφακιανός. Η μοίρα ήθελε να είναι σύντομη η πολιτική σου διαδρομή. Ήσουν από τους πρώτους που πίστεψαν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ήσουν από τους πρώτους που με στήριξαν για αρχηγό της παράταξης το 2015. Ήσουν περήφανος, αυτόφωτος και επιτυχημένος. Επέστρεψες στη δουλειά σου όταν βρέθηκες εκτός πολιτικής. Τα παιδιά σου θα είναι περήφανα στη ζωή τους για τη δικιά σου. «Πρόεδρε, μια υποτροπή δε μ αφήνει να έρθω » ήταν τα λόγια σου στην πρόσφατη κάθοδο μου στην Κρήτη. Εσύ Μανούσο πρόλαβες να σώσεις τη ζωή σου ανεβάζοντας τη σε ήθος , σε προσφορά και ευγένεια» κατέληξε αναφερόμενος στα λόγια του Καζαντζάκη από το βιβλίο «Ανήφορος» που εκδόθηκε πρόσφατα.
The post Χανιά: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο του Μανούσου Βολουδάκη (φώτο- video) first appeared on Kriti24.gr.