Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022
Χανιά 27 Ιουνίου 2022

Χανιά: Συνάντηση της ΕΣΗΕΠΗΝ με τον ΓΓ Ενημέρωσης

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Θέματα που άπτονται παγίων αιτημάτων των δημοσιογράφων της περιφέρειας, επαναδιατυπώθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στα Χανιά με το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Δημήτρη Γαλαμάτη, ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Αντώνης Παπουτσάκης και ο Πρόεδρος του Α΄βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Παντελής Χουλάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, στο περιθώριο των εργασιών διήμερου εργαστηρίου που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στον κ. Γαλαμάτη τέθηκαν, τα εξής ζητήματα:

* Η διασύνδεση θέσεων εργασίας με τα όποια μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των Περιφερειακών μέσων ενημέρωσης

* Η εφαρμογή της ΚΥΑ δημοσιογράφων στις περιπτώσεις των συναδέλφων μας που απασχολούνται σε γραφεία Τύπου των Δήμων, καθώς με ευθύνη κυρίως υπηρεσιακών παραγόντων, παρατηρείται άρνηση εφαρμογής της νομοθεσίας.

* Η ενίσχυσης της παρουσίας δημοσιογράφων Περιφερειακών Μέσων, μέσω αμεσότερης πρόσβασης στην πληροφορία (όπως διαπιστεύσεις και σε δημοσιογράφους της Περιφέρειας, ένταξή τους στα maillist υπουργείων και Οργανισμών του Δημοσίου και συμμετοχής τους σε αποστολές εξωτερικού).

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΗΠΕ

Στη διάρκεια της ανακοίνωσης των βασικών συμπερασμάτων και προτάσεων, του διήμερου εργαστηρίου του ΣΗΠΕ, στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά, υπήρξε παρέμβαση της ΕΣΗΕΠΗΝ, δια του Αντιπροέδρου Αντώνη Παπουτσάκη.

Ο συνάδελφος μεταξύ άλλων επεσήμανε την σταθερή θέση της Ένωσής μας για έντιμη συνεργασία και την ανάγκη ύπαρξης κοινών απόψεων και δράσεων για θέματα που αφορούν στον περιφερειακό τύπο.

«Εκδότες και δημοσιογράφοι στην περιφέρεια πρέπει να έχουμε συγκλίνουσα αντίληψη για το μέλλον του τύπου, γιατί τα ΜΜΕ χρειάζονται τους δημοσιογράφους κι εμείς με τη σειρά μας έχουμε την ανάγκη να παραμείνουν τα μέσα ζωντανά και ισχυρά» σημείωσε ο Αντώνης Παπουτσάκης.

 

 

The post Χανιά: Συνάντηση της ΕΣΗΕΠΗΝ με τον ΓΓ Ενημέρωσης first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 7 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram