Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
Ειδήσεις 07 Απριλίου 2020

Κ. Βλάσσης: Θα υποδεχθούμε κανονικά το Άγιο Φως το Μ. Σάββατο με μια λιτή τελετή (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Κ. Βλάσσης: Θα υποδεχθούμε κανονικά το Άγιο Φως το Μ. Σάββατο με μια λιτή τελετή (video)

Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά το Μεγάλο Σάββατο στην Αθήνα, όχι όμως με την επισημότητα που γινόταν, αλλά με μια λιτή τελετή λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την ισραηλινή κυβέρνηση για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βλάσσης το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ, στο οποίο θα επιβαίνουν μόνον ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρχιμανδρίτης Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του και ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας. Το αεροσκάφος θα περιμένει στο αεροδρόμιο, και ένας εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων θα μεταφέρει το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο. Θα το πάρει ο Έξαρχος από τη σκάλα του αεροσκάφους και μαζί με τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος θα το φέρουν στην Αθήνα.
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα περιμένω εγώ το Άγιο Φως, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων άλλων θεσμών, θα πραγματοποιηθεί μια λιτή τελετή, με ένα στρατιωτικό άγημα, και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια να φτάσει στα περισσότερα σημεία της χώρας, χωρίς όμως να υπάρξουν ειδικές πτήσεις για τη μεταφορά του, επεσήμανε ο κ. Βλάσσης.

www.ert.gr

Διαβάστηκε 36 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us