Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Ειδήσεις 07 Απριλίου 2020

Εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κυκλοφορίας-Υπό εξέταση νέο πακέτο

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κυκλοφορίας-Υπό εξέταση νέο πακέτο

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κυκλοφορίας και ήδη σε όλη την χώρα οι παραβάσεις έχουν ξεπεράσει τις 22.000. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επεσήμανε, ότι «δεν πρέπει να πάει χαμένος ο κόπος των πρώτων εβδομάδων» και τόνισε πως «η κυβέρνηση θα σχεδιάσει με στρατηγική τα επόμενα βήματα».

Η σχολαστική εφαρμογή των αυστηρών μέτρων έως τις 27 Απριλίου είναι η μόνη λύση για να μπει φρένο στη μετάδοση της πανδημίας και ήδη η κυβέρνηση μελετά τα σενάρια προκειμένου να αποτρέψει τους απείθαρχους που μπορεί να θελήσουν να κάνουν Πάσχα μακριά από τα σπίτια τους.

Η Πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι ο Απρίλιος είναι ο κρίσιμος μήνας για την πορεία της νόσου, και, όπως άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν τηρηθούν τα μέτρα μπορεί να υπάρξει σταδιακή χαλάρωση τον Μάιο.

Νέο πακέτο προληπτικών μέτρων εξετάζεται από την κυβέρνηση αφενός για να συμμορφωθούν οι πολίτες που δεν ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και αφετέρου για να μην υπάρχει εφησυχασμός από τους υπόλοιπους.

Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός του αριθμού των ημερήσιων «εξόδων», η μείωση του χρόνου παραμονής εκτός σπιτιού και οι μετακινήσεις να γίνονται μόνο με αποστολή μηνύματος στο 13033.

Επίσης η κυβέρνηση εξετάζει εντατικούς ελέγχους στα διόδια για να βάλει «φρένο» σε όσους σκέφτονται να μετακινηθούν στα χωριά τους ενόψει των εορτών του Πάσχα

Στο νέο πακέτο προληπτικών μέτρων σχεδιάζονται οι ταυτοποιήσεις σε όλες τις πύλες εξόδου (αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι) αλλά και η προσωρινή διακοπή μετακίνησης μεταξύ των νησιών εκτός αν κρίνεται αναγκαίο για λόγους υγείας ή εργασίας.
Παρά την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, μόνο την Κυριακή 5 Απριλίου διαπιστώθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία 1.224 παραβάσεις πανελλαδικά και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 15 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us