Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Ειδήσεις 07 Απριλίου 2020

Γ.Γ Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή: Επιιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 20.000 ευρώ (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Γ.Γ Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή: Επιιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 20.000 ευρώ (video)

‘Ελεγχοι και σε τρίτη εταιρεία ταχυμεταφορών έγιναν σήμερα καθώς υπήρξαν καταγγελίες καταναλωτών στο τηλέφωνο 1520 για αύξηση του κόστους υπηρεσιών μέχρι 22,5%, ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Δημοσίως, η ACS Courier, πήρε πίσω την αύξηση κι έγινε πίστωση στους πελάτες για επιστροφή της έκτακτης χρέωσης. «Αντιλαμβανόμαστετε ότι μια ολόκληρη οικονομία πέρασε στον ψηφιακό κόσμο και υπάρχουν παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 20.000 γιατί πρέπει να είναι αποτρεπτικά, τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης.

‘Ελεγχοι κατά της αισχροκέρδειας σε 20 περιοχές της χώρας έδειξαν παραβάσεις στα  9/10 πρατήρια καυσίμων. Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, εκτός από τις ταχυμεταφορές παρακολουθούνται και εποπτεύονται τέσσερις τομείς, μεταξύ αυτών και η σχετιζόμενη με την ενέργεια και τα καύσιμα.

Στον τομέα των φαρμάκων και υγειονομικού υλικού διαπιστώνεται «προσαρμογή των επιχειρήσεων στο περιθώριο κέρδους πριν από την 1η Φεβρουαρίου αλά κι εκεί επιβλήθηκαν πρόστιμα», ενώ σχετικά με τα τρόφιμα ο κύριος Σταμπουλίδης τόνισε ότι «είναι ευκαιρία να μετρήσουμε δυνάμεις για το αν η παραγωγή μπορεί να καλύψει την κατανάλωση».

Παρατηρήθηκαν, όπως είπε, αυξήσεις σε λεμόνια ή μπρόκολα που εισάγονται από την Ισπανία και στα πορτοκάλια, που χωρίς αποκομιδή μένουν στα δέντρα. Οι αυξήσεις  όμως, έχουν να κάνουν με λανθασμένες πολιτικές επί σειρά ετών, τόνισε.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 20 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us