Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Ειδήσεις 07 Απριλίου 2020

Διανομή γευμάτων από Περιφέρεια Αττικής και Δήμους τη Μ. Εβδομάδα

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Διανομή γευμάτων από Περιφέρεια Αττικής και Δήμους τη Μ. Εβδομάδα

Οι διαδικασίες που γίνονται από την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την άμεση έναρξη του προγράμματος σίτισης περίπου 30.000 πολιτών στην Αττική, ζητήματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των Δήμων και θέματα που αφορούν στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, των κοιμητηρίων αλλά και την εξέλιξη του προγράμματος αιμοδοσίας από τους Δήμους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου και 53 Δημάρχων της Αττικής.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής: «Ειδικότερα σχετικά με το επισιτιστικό πρόγραμμα ο υπ. Εσωτερικών κατά την έναρξη της συζήτησης ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την απόφαση επιχορήγησης της δράσης με 5 εκ. ευρώ, υπογραμμίζοντας τη σημασία του προγράμματος, για τη στήριξη των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Περιφέρειας και ενημέρωσε τους Δημάρχους πως αύριο το πρωί θα ολοκληρωθεί η διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερόμενων, στην ανοιχτή πρόσκληση της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε, έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έχει δώσει εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες να «τρέξουν» τις διαδικασίες με στόχο να δοθούν έγκαιρα-αρχές της Μ. Εβδομάδας- τα γεύματα στους Δήμους και κατόπιν να διανεμηθούν στους ευπαθείς πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από τους Δημάρχους να έχουν σε ετοιμότητα τις κοινωνικές τους υπηρεσίες, προκειμένου να μην υπάρξει καμία χρονοτριβή στη διαδικασία.

Τα γεύματα θα διανέμονται καθημερινά με ευθύνη της Περιφέρειας στους Δήμους της Αττικής οι οποίοι σε συνεργασία με τις ενορίες και ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες εθελοντών θα αναλαμβάνουν τη διάθεση στους πολίτες.

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στην κάλυψη των αναγκών των Δήμων σε υγειονομικό υλικό τόνισε ότι η Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ελλείψεις, επικουρικά θα συνεχίσει να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση».

Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη μπορείτε να τα διαβάσετε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

www.ert.gr

Διαβάστηκε 30 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us