Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ειδήσεις 06 Ιουνίου 2020

Σήκωσαν πανό για το περιβάλλον μέσα στην Κνωσό

Σήκωσαν πανό για το περιβάλλον μέσα στην Κνωσό
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σήκωσαν πανό για το περιβάλλον μέσα στην Κνωσό

Παράσταση διαμαρτυρίας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, πραγματοποίησε σήμερα, η κίνηση πολιτών Κρήτης, «ΦΥΣΗτΗΡες», ζητώντας την κατάργηση του περιβαλλοντικού νόμου, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, και την προστασία της φύσης.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι τραγούδησαν τον, «Εφιάλτη της Περσεφόνης» των Χατζηδάκι – Γκάτσου και σήκωσαν δύο πανό απαιτώντας την ακύρωση του νόμου 4685/2020 με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας».

«Γνωρίζοντας- τονίζουν- την αρχαιολογική σημασία της Κνωσού εισήλθαμε προσεκτικά, με περηφάνεια και σεβασμό στο χώρο και στην ιστορία του, και ενεργήσαμε τη συγκεκριμένη δράση. Κατανοούμε ότι ενδεχομένως φέραμε σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους του χώρου, όμως δεν είχαμε τέτοια πρόθεση. Η πράξη μας ήτανε καθαρά συμβολική. Εμπνευσμένοι από τη σχέση σεβασμού των Μινωιτών με τη Φύση, αντιλαμβανόμαστε και σήμερα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού».

Χθες το απόγευμα η ίδια συλλογικότητα πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, με τα ίσια αιτήματα, και ανάρτησε πάνω στην πρόσοψη της Περιφέρειας Κρήτης, με τα αιτήματά της.

«Γίναμε- επισημαίνουν- φασαριόζοι επενδυτές που αγοράζουν και πουλούν με γοργούς ρυθμούς τα πάντα γύρω τους, αλλά κι εργάτες που δουλεύουν πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν άμεσα το καταστροφικό έργο».

www.ert.gr

Διαβάστηκε 11 φορές