Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020
Ειδήσεις 07 Απριλίου 2020

Ηλ. Μόσιαλος: «Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν 11-12 εβδομάδες - Απόσταση και όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα»

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

«11-12 εβδομάδες θα πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα και θα είναι λάθος η χαλάρωση των μέτρων πριν τον Μάιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο καθηγητής του LSE πέραν της αναγκαιότητας να τηρηθούν τα μέτρα για 11 εβδομάδες υποστήριξε ότι μετά την άρση των περιορισμών «είναι κρίσιμη η διατήρηση των αποστάσεων», όπως είπε.

«Τα μέτρα δεν χαλαρώνουν τον Απρίλιο, και με βάση εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, για να σκεφτόμαστε την επομένη μέρα θα πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα για 11- 12 εβδομάδες. Ίσως να υπάρξει μία μικρή χαλάρωση σε αυτό το διάστημα.

Η επομένη μέρα θα περιλαμβάνει τα τεστ τα οποία και θα πρέπει να γίνονται πιο πολλά , ώστε αν βρίσκουμε κρούσμα σε εργασιακό χώρο, αυτό να απομονώνεται και αυτό μόνο με τεστ μπορείς να το διαπιστώνεις. Αλλά παράλληλα να συνεχίσουμε να τηρούμε κανόνες φυσικής απόστασης μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και θα λυθεί όταν βρεθεί στο εμβόλιο.

Δηλαδή εγώ δεν μπορώ να φανταστώ μία επιστροφή στη μερική κανονικότητα, όπου θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ο ένας δίπλα στον άλλο.

Εφόσον κάποιοι επιστρέψουμε στη δουλειά μας σταδιακά κρατούμε απόσταση μεταξύ μας.

Επομένως η επιστροφή στην κανονικότητα να σχεδιαστεί προσεκτικά και στην δεύτερη φάση θα χρειαστούν μεγαλύτερη προστασία ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων, και να σχεδιαστεί προσεκτικά» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

Διαβάστηκε 26 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us