Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021
Ειδήσεις 23 Ιανουαρίου 2021

Μνημόνιο συνεργασίας με το μουσείο Καποδίστρια υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Μνημόνιο συνεργασίας με το μουσείο Καποδίστρια υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών

Μνημόνιο συνεργασίας με το μουσείο Καποδίστρια υπέγραψε σήμερα το απόγευμα στην Κέρκυρα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στόχος της συνεργασίας είναι η από κοινού προβολή της προσωπικότητας του Ιωάννη Καποδίστρια, η ανάδειξη του ιστορικού αρχείου του Υπουργείου και η στήριξη του Μουσείου Καποδίστρια, μέσα από κοινές δράσεις επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Ο κ. Δένδιας κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση επισήμανε: «Η επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που εορτάζουμε φέτος, αποτελεί ευκαιρία, αλλά και υποχρέωση, να μελετήσουμε εκ νέου το κοινό μας παρελθόν και να τιμήσουμε ξανά όλους εκείνους που πολέμησαν, εργάστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, δεσμευόμαστε από κοινού να τιμήσουμε τη μνήμη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια. Το Υπουργείο Εξωτερικών κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στέκει αρωγός στην προσπάθειά σας να προβάλετε και να αναδείξετε την σπουδαία κληρονομιά του μεγάλου αυτού Κερκυραίου».

Ο Πρόεδρος  του Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια, Περικλής Παγκράτης, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα έχει αγαθά αποτελέσματα για την Πατρίδα μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Φωτό: Σταμάτης Καταπόδης

www.ert.gr

Διαβάστηκε 32 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us