Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ειδήσεις 13 Σεπτεμβρίου 2018

Περπάτημα: Τα οφέλη του για την υγεία

Περπάτημα: Τα οφέλη του για την υγεία
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ενημερωθείτε για τα οφέλη που προσφέρει το περπάτημα στην υγεία, αλλά και για το πώς μπορείτε

να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας, με τον πιο ανώδυνο τρόπο!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, ο μέσος Έλληνας κάνει τα λιγότερα βήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Επομένως, εάν νιώθετε μόνοι, τώρα ξέρετε ότι δεν είστε!

Το πρόβλημα είναι ότι η παρατεταμένη καθιστική ζωή – εάν δηλαδή ξεπερνάει κανείς το όριο των 3 ωρών την ημέρα -μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, σωματικής και ψυχολογικής φύσης. Από την άλλη, η καθημερινή κούραση, οι πολλές ώρες στη δουλειά και η έλλειψη κίνητρου, έχουν σαν αποτέλεσμα να είμαστε «καθηλωμένοι» σε μια καρέκλα ή έναν καναπέ και έπειτα στο κρεβάτι.

Εάν και εσείς δεν έχετε κίνητρο για να εντάξετε το περπάτημα στην καθημερινότητά σας μάθετε πώς μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και αναθεωρήστε.

3 πράγματα που μπορείτε να βελτιώσετε με το περπάτημα

Η καθιστική ζωή έχει επιπτώσεις σε διάφορους τομείς που αφορούν την καθημερινότητα και τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε, κάνοντας απλά το πρώτο βήμα!

Το βάρος

Το συστηματικό περπάτημα θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας και να κάνετε περισσότερες καύσεις. Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να «ξυπνήσετε» το μυϊκό σας σύστημα και να αποκτήσετε ένα πιο γυμνασμένο σώμα.

Τη διάθεση

Όπως και με οποιαδήποτε μορφής άσκηση, έτσι και με το περπάτημα μπορείτε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Μάλιστα, διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι τα συμπτώματα της ήπιας μορφής κατάθλιψης μπορούν να μειωθούν με το περπάτημα.

Τα οικονομικά

Το περπάτημα βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων. Σκεφτείτε πόσα χρήματα ξοδεύετε σε βενζίνη, ταξί ή MMM για να διανύσετε μια κοντινή απόσταση, ενώ μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας με τα πόδια.

Διαβάστηκε 186 φορές