Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
Ειδήσεις 13 Ιουλίου 2020

Στ. Πέτσας: Ενέργειες αντίθετες στις διεθνείς υποχρεώσεις θα έχουν συνέπειες (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Στ. Πέτσας: Ενέργειες αντίθετες στις διεθνείς υποχρεώσεις θα έχουν συνέπειες (video)

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισε την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Στέλιος Πέτσας τη Δευτέρα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πως πρέπει να αντιδράσει η διεθνής κοινότητα.

«Από την περασμένη Παρασκευή, ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος, η Ευρώπη και γενικότερα η Δύση, οι απανταχού της γης Χριστιανοί και βεβαίως η Ελλάδα, βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση και ύβρη της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Ελλάδα θεωρεί αναγκαίο να σταλεί στην Άγκυρα το μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να παραβιάζει ατιμώρητα τη διεθνή νομιμότητα και ότι ενέργειες κατάφωρα αντίθετες στις διεθνείς υποχρεώσεις και το διεθνές δίκαιο θα έχουν συγκεκριμένες συνέπειες.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η Ελλάδα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και η Ευρώπη οφείλει να καταλάβει ότι έχει υποχρέωση να πάρει αποφάσεις για να βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα. Το θέμα θα τεθεί σήμερα από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 14 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us