Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Ειδήσεις 02 Απριλίου 2020

Βουλή: Ο Κ. Μητσοτάκης για τα υγειονομικά μέτρα- Παρέμβαση πολιτικών αρχηγών

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να τοποθετηθούν σε λίγη ώρα, όπου θα συζητηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στα μέτρα που έλαβε εγκαίρως η κυβέρνηση και στην καθολική συνεργασία των πολιτών που τα σεβάστηκαν, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Παράλληλα, αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη διαρκούς στήριξης και ενίσχυσης του εθνικού συστήματος Υγείας.

Ιδιαίτερα κρίσιμος για την εξέλιξη της πανδημίας θεωρείται ο Απρίλιος κι αυτό είναι κάτι που αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επισημάνει ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν πρέπει να βασίζεται μόνον στην ατομική ευθύνη και θα καλέσει την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η Φώφη Γεννηματά θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς και τρόπους στήριξης της κοινωνικής συνοχής όσο καιρό βρισκόμαστε σε ειδικές συνθήκες με οικονομική βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Για ορατό κίνδυνο μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης αναμένεται να κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Οριζόντια μέτρα, ώστε οι Έλληνες να επηρεαστούν το λιγότερο δυνατόν, θα ζητήσει ο Κυριάκος Βελόπουλος. Την πρόταση για τηλεδιάσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να επαναλάβει ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

cnn

Διαβάστηκε 25 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us