Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
Επικαιρότητα 23 Μαρτίου 2018

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελικόπτερο όπου επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Δύο μαχητικά της τουρκικής αεροπορίας, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και επεχείρησαν

να παρενοχλήσουν ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Έλληνας στρατιωτικός μετέβαινε από τη Ρω στη Ρόδο με ελικόπτερο CH-47 του Ελληνικού Στρατού.

Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τα τουρκικά ως και την έξοδό τους από το FIR Αθηνών.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:29 πραγματοποιήθηκε είσοδος δύο (2) αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας στο FIR Αθηνών, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Dalaman, με πρόθεση παρενόχλησης ελικοπτέρου CH-47 του Ελληνικού Στρατού, το οποίο πετούσε από τη νήσο Ρω προς τη νήσο Ρόδο σε πολύ χαμηλό ύψος και στο οποίο επέβαινε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Από το σημείο εισόδου και καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας. Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού.

Διαβάστηκε 188 φορές

Διαβάστε Ακόμα

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us