Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
Μουσικά Νέα 05 Ιουνίου 2016

Χανιά: 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής και Χορών στον Άγιο Νικόλαο

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του πολιτιστικού-αθλητικού οργανισμού δήμου Αγ. Νικολάου

θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής και Χορών από 6 έως 9 Ιουνίου στο 4ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου.

Για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί Στέφανος Τσιάμος και Κατερίνα Λιναρίτη o Διευθυντής Γιώργος Κουράκης, ο υποδιευθυντής Φώτης Φωτάκης, ο σύλλογος διδασκόντων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και μεγάλος αριθμός εθελοντών.

35 περίπου συγκροτήματα θα συμμετέχουν στο τετραήμερο φεστιβάλ και την πρώτη βραδιά θα πραγματοποιηθεί καντάδα με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Η δεύτερη βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο δάσκαλο (Δ/ντή του 1ου Δημ. Σχ. Αγίου Νικολάου) Δημήτρη Σγουρό μεγάλο καλλιτέχνη της Κρητικής μουσικής. Η τρίτη βραδιά θα είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Μανόλη Βάρδα δάσκαλο και μεγάλο μαντιναδολόγο. Την τέταρτη βραδιά θα γίνει γλέντι με τη συμμετοχή συγκροτημάτων (Aντώνης Μαρτσάκης, Μανόλης Αλεξάκης, Ζαχάρης Μελεσσανάκης, Ψαρογιώργης, Ψαραντώνης, Ηλίας Χορευτάκης, Δημήτρης Μπετίνης, Μιχάλης Σπυριδάκης, Κωστής Σαριδάκης ,Daulutte κ.α.).

Στόχος του φεστιβάλ η στροφή των νέων στην παραδοσιακή μουσική, στους χορούς, η μελέτη της τοπικής ιστορίας-λαογραφίας και η γνωριμία με μεγάλους Κρητικούς καλλιτέχνες. Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του σχολείου τρόφιμα που θα δοθούν σε άπορες οικογένειες ενώ θα ενισχυθεί και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αγ. Νικολάου.

Διαβάστηκε 608 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us