Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022
Οικονομία 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΔΜΗΕ: Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ολοκληρώνονται οι ποντίσεις των ηλεκτρικών καλωδίων Κρήτης – Αττικής

ΑΔΜΗΕ: Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ολοκληρώνονται οι ποντίσεις των ηλεκτρικών καλωδίων Κρήτης – Αττικής ΑΔΜΗΕ: Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ολοκληρώνονται οι ποντίσεις των ηλεκτρικών καλωδίων Κρήτης – Αττικής ΑΔΜΗΕ: Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ολοκληρώνονται οι ποντίσεις των ηλεκτρικών καλωδίων Κρήτης – Αττικής
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τη σημαντική πρόοδο των ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στη νησιωτική και ηπειρωτική χώρα παρουσίασε ο αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος και Στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μάργαρης κατά την τοποθέτησή του στο 12ο Capital Link Sustainability Forum.

Ειδικότερα, για την διασύνδεση Κρήτη – Αττική μέχρι στιγμής έχουν ποντιστεί 170 χλμ. του πρώτου ηλεκτρικού καλωδίου και το σύνολο των καλωδίων οπτικών ινών, συνολικού μήκους 670 χλμ. «Μέσα στο 2022 θα προχωρήσουμε στην πόντιση του δεύτερου υποβρυχίου καλωδίου με μήκος 335 χλμ. ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις ποντίσεις των ηλεκτρικών καλωδίων», ανέφερε ο κ. Μάργαρης.

Παράλληλα προχωρούν οι διασυνδέσεις Σαντορίνης – Νάξου και μέχρι το τέλος του 2022 θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί για τις διασυνδέσεις της Φολεγάνδρου, της Μήλου και της Σερίφου με το Λαύριο. «Τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν στο σύνολό τους το 2024, κλείνοντας το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων στο ηπειρωτικό σύστημα Υψηλής Τάσης», τόνισε και πρόσθεσε:

«Το προηγούμενο διάστημα ο ΑΔΜΗΕ ολοκλήρωσε τη διασύνδεση της Σκιάθου με την Εύβοια, ένα έργο που έχει αναβαθμίσει σημαντικά την ενεργειακή ασφάλεια σε όλες τις βόρειες Σποράδες.
Στη Δυτική Ελλάδα, αυτή την περίοδο αντικαθιστούμε την ηλεκτρική διασύνδεση Ακτίου – Πρέβεζας και το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αναβάθμιση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυλλήνης – Ζακύνθου.
Μέχρι το 2025 στόχος μας είναι να έχουμε εκσυγχρονίσει το σύνολο των υφιστάμενων διασυνδέσεων στα Ιόνια Νησιά, μέσα από έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το χερσαίο σύστημα, εντός του 2022, ολοκληρώνουμε τον «Δυτικό Διάδρομο» Πελοποννήσου, τη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Μεγαλόπολη – Πάτρα, καθώς και δύο σημαντικά έργα που εντάσσονται στον «Ανατολικό Διάδρομο», τη νέα Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Μεγαλόπολη – Κόρινθος και το νέο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κορίνθου, το οποίο μελλοντικά θα αποτελέσει την αφετηρία για τη διασύνδεση των Δωδεκανήσων με την ηπειρωτική χώρα.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, τα έργα που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ, ύψους 5 δισ. ευρώ, θα έχουν δημιουργήσει ηλεκτρικό χώρο άνω των 28 GW για ΑΠΕ – από 17 GW σήμερα – ξεπερνώντας τον προβλεπόμενο στόχο των 25 GW που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα για την ίδια περίοδο».

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 36 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram