Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020
Οικονομία 22 Σεπτεμβρίου 2017

«Αθέμιτος ανταγωνισμός στα γαλακτοκομικά προϊόντα»

«Αθέμιτος ανταγωνισμός στα γαλακτοκομικά προϊόντα» «Αθέμιτος ανταγωνισμός στα γαλακτοκομικά προϊόντα» «Αθέμιτος ανταγωνισμός στα γαλακτοκομικά προϊόντα»
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Την έντονη αντίδρασή του στην υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα

και στα γαλακτοκομικά προϊόντα εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ).

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Προειδοποίησε από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ότι τόσο η νομοθεσία για την εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων όσο και η θέσπιση υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης στα παραγόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα θα είναι όχι μόνο αναποτελεσματικά αλλά και επικίνδυνα μέτρα για την εγχώρια ανάπτυξη με τον τρόπο που προτείνεται να εφαρμοστούν».

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο: «Το νομοσχέδιο της εμπορίας των νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων, ενώ έχει ένα θετικό στοιχείο και θα μπορούσε να έβαζε τέλος στην ασυδοσία των μακροχρόνιων εμπορικών πιστώσεων προς κάθε κατεύθυνση, ο μεροληπτικός όμως τρόπος που εφαρμόζεται είναι αθέμιτος και δημιουργεί τεράστιες διακρίσεις και στρεβλώσεις στο εμπόριο. Δηλαδή ενώ θα έπρεπε όλοι ανεξαιρέτως οι κρίκοι στην αλυσίδα της παραγωγής, μεταποίησης, διακίνησης και λιανικής πώλησης να πληρώνουν στο 60ημερο που θεσπίζεται, εξαιρείται σκανδαλωδώς η εμπορική συνδιαλλαγή των παραγωγικών επιχειρήσεων με τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης. Εκεί δηλαδή που υπάρχει το μεγαλύτερο πιστωτικό πρόβλημα σήμερα. Με λίγα λόγια μετατρέπονται έτσι οι παραγωγικές επιχειρήσεις σε πιστωτικά ιδρύματα και μάλιστα του χειρίστου είδους, χωρίς δηλαδή να εισπράττουν κανένα επιτόκιο δανεισμού. Έτσι θα είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν τον παραγωγό σε λιγότερο από 60 μέρες και θα εισπράττουν από την λιανική πώληση την αξία των πωληθέντων προϊόντων σε 9 μήνες!

Το πείραμα της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης στα γαλ/κα προϊόντα, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όταν όμως εξαιρεί όλα τα εισαγόμενα προϊόντα τότε γίνεται τουλάχιστον επικίνδυνο και καταστροφικό για τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα αφού τους προσθέτει κόστος, περιπλοκότητα και αθέμιτο ανταγωνισμό από τα εισαγόμενα που δεν είναι υποχρεωμένα να αναγράφουν απολύτως τίποτε!

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι μια κακή νομοθεσία δεν έχει μόνο άμεσες αρνητικές επιπτώσεις σε όσους αφορά αλλά και έμμεσες οι οποίες ιδιαίτερα στη χώρα μας είναι πολύ σημαντικότερες όταν επηρεάζουν την ανάπτυξή της. Τέτοια νομοθετικά μέτρα αποθαρρύνουν πλήρως την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα που είναι ο μοναδικός δρόμος ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας».

Διαβάστηκε 203 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us