Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
Οικονομία 20 Απριλίου 2021

Έκπτωση 50% στον φετινό ΕΝΦΙΑ για μεγαλύτερο αριθμό ιδιοκτητών

Έκπτωση 50% στον φετινό ΕΝΦΙΑ για μεγαλύτερο αριθμό ιδιοκτητών Έκπτωση 50% στον φετινό ΕΝΦΙΑ για μεγαλύτερο αριθμό ιδιοκτητών Έκπτωση 50% στον φετινό ΕΝΦΙΑ για μεγαλύτερο αριθμό ιδιοκτητών
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τον υπολογισμό του φετινού ΕΝΦΙΑ με τις σημερινές αντικειμενικές αξίες. Πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων είδαν μειωμένα τα εισοδήματά τους το 2020. Πολλοί από αυτούς είτε θα έχουν έκπτωση 50% στον φετινό ΕΝΦΙΑ, είτε και πλήρη απαλλαγή με βάση τα εισοδηματικά όρια που ισχύουν.

Η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις εμπορικές αλλά και ο τρόπος υπολογισμού του φετινού ΕΝΦΙΑ θα απασχολήσουν την Τετάρτη τις διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 10ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σχεδιάζεται να εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2022. Μέχρι τότε, οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται με τις υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες. Σε περίπου 3.000 περιοχές της χώρας αναμένεται αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Και το 2021, ο ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να καταβληθεί σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο του 2021 και τελευταία δόση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2022. Η πρόβλεψη αυτή περιλαμβάνεται σε νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 24 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us