Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
Οικονομία 29 Μαρτίου 2018

«Ναυάγησε» και επίσημα η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin

«Ναυάγησε» και επίσημα η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin «Ναυάγησε» και επίσημα η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Το «ναύαγιο» της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστική ανακοίνωσε και επίσημα την Πέμπτη η Εθνική Τράπεζα

βάζοντας τέλος σε μια επένδυση που εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Η ΕΤΕ ανακοίνωσε συγκεκριμένα τη λήξη της σύμβασης για την πώληση του 75% της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ» στην EXIN Financial Services Holding B.V.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εγκρίσεων από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στις 28 Μαρτίου 2018, καταληκτική ημερομηνία, από την πλευρά της ΕΧΙΝ, εκπλήρωσης αναβλητικών αιρέσεων όπως αυτές αναφέρονται στη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης μεταξύ της ETE και της EXIN, η ΕΤΕ έλαβε γνώση ότι οι ανωτέρω δεν πληρούνται και ως εκ τούτου, αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης. Η Τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις».

H EXIN τον περασμένο Ιούνιο είχε εντυπωσιάσει όταν κατέθεσε πρόταση 718,3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ωστόσο και ενώ οι μήνες περνούσαν εξακολουθούσαν να παρατηρούνται ελλείψεις στον φάκελο με την Τράπεζα της Ελλάδος να καθυστερεί να εγκρίνει την πώληση μέχρι το σημερινή ανακοίνωση καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν είχαν προσκομιστεί ακόμα και βασικά στοιχεία όπως π.χ. το σχήμα των μετόχων που θα εξαγόραζε την ασφαλιστική εταιρεία

Διαβάστηκε 496 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us


Πιο Δημοφιλη