Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οικονομία 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ρωσία: Οι αρχές αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση των μεγάλων κρατικών εταιρειών

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση των μεγάλων κρατικών εταιρειών, γράφει η εφημερίδα Vedomosti. Η εφημερίδα άντλησε τις πληροφορίες από πηγή που είναι πολύ κοντά στην κυβέρνηση.  

Σύμφωνα με την Vedomosti, το καλοκαίρι έγινε δημόσιος διάλογος γύρω από το ζήτημα αυτό, όμως δεν προχώρησε πέραν των συζητήσεων. Δεν έγινα ούτε μία κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για εύρεση ισορροπίας μεταξύ των κινήτρων των μεγαλοεπιχειρηματιών, του προϋπολογισμού και του ελέγχου από πλευράς της κυβέρνησης. 

Τον Απρίλιο ο επικεφαλής της εμπορικής τράπεζας VTB Αντρέι Κόστιν έκανε πρόταση επανεκκίνησης της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων. Ο τραπεζίτης θεωρεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα καινούργιο μοντέλο ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας. 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Μοϊσέγιεφ δήλωσε ότι ευρεία ιδιωτικοποίηση πρέπει να συντελεστεί, όμως πριν από αυτό πρέπει να διαμορφωθεί η ανάλογη αγορά.  

Μετάφραση-επιμέλεια: Γιώργος Γιαννακόπουλος 

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 58 φορές