Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022
Οικονομία 01 Οκτωβρίου 2022

Σταϊκούρας: Έσοδα 300 – 400 εκατ. ευρώ από την εισφορά στις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου (video)

Σταϊκούρας: Έσοδα 300 – 400 εκατ. ευρώ από την εισφορά στις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου (video) Σταϊκούρας: Έσοδα 300 – 400 εκατ. ευρώ από την εισφορά στις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου (video) Σταϊκούρας: Έσοδα 300 – 400 εκατ. ευρώ από την εισφορά στις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου (video)
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Μία ημέρα μετά τη συμφωνία τριών σημείων στις Βρυξέλλες -στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Υπουργών Ενέργειας-, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εκτίμησε ότι η επιβολή εισφοράς στις εταιρίες του ενεργειακού κλάδου θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στα ελληνικά ταμεία.

Οι 15 χώρες της Ένωσης εμμένουν στο αίτημα για επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, η Ελλάδα θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα συγκεκριμένη τεχνική πρόταση μαζί με άλλες 4 χώρες, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Πολωνία.

«Όταν υιοθετηθεί ο κανονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν θέλει νομοθέτηση από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι εφαρμογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι εκτιμήσεις μας, βεβαίως με βάση την πρόταση και το τελικό αποτέλεσμα. είναι ότι θα εισπράττει η χώρα για αυτό το χρονικό διάστημα κάτι ανάμεσα στα 300 – 400 εκατομμύρια ευρώ» ανέφερε σε συνέντευξή του ο κ. Σταϊκούρας.

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 16 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram