Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
Συνταγές 24 Απριλίου 2018

Γύρος στη λαδόκολλα

Γύρος στη λαδόκολλα Γύρος στη λαδόκολλα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Θέλεις ένα ωραίο μεζέ για τη μπίρα; Ο γύρος είναι ό,τι πρέπει.

Δεν θα τον πάρεις έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσεις με τα χεράκια σου και θα σου αρέσει πολύ.
Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Χρόνος αναμονής:5 ώρες

Υλικά

1 κιλό χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
χυμό από 2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φύλλα λαδόκολλας
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 ντομάτες σε χοντρές φέτες, ψημένες
4 πιπεριές κέρατο, ψημένες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πατάτες τηγανητές

Διαδικασία
Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαβάστηκε 120 φορές

Προσθήκη σχολίου

Το Coupaki.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Διαβάστε Ακόμα

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

Tel: 6942569789

info(@)coupaki.gr

Connect With Us


News Letter