Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 275
Τελευταία Νέα 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ live experience - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

PMProom: Κίνηση Δημιουργίας-Παραγωγής-Διάδοσης Τέχνης

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ live experience
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ / ΠΙΛΑΤΟΣ / ΜΕΓΑΣ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΙΗΣΗ / ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ

Δελτίο Τύπου & Ενημέρωσης
.............................................................................
ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ: Ένα συγκρότημα-θρύλος, που τόλμησε πριν δύο δεκαετίες να καταθέσει ως άποψη την επιμειξία του rock με το rap, καθώς και άλλων μουσικών ειδών (metal, gothic, electronica κ.α.), και να θεωρείται σήμερα «Προπάτορας του Progressive Crossover», έπειτα από 5 χρόνια σιωπής και αποχής, θα πατήσει ξανά επί σκηνής, γιορτάζοντας 20 έτη από την ίδρυσή του.

ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Σχήμα που κατά κάποιους αποτελεί την intellectual μορφή των ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ, ενώ κατά άλλους ενσαρκώνει αυτή τη στιγμή το πιο πλούσιο σε άποψη, μουσική πρόταση και στιχουργία αθηναϊκό συγκρότημα, και που κάθε του ζωντανή εμφάνιση δημιουργεί μοναδικές συναισθηματικές εξάρσεις, θα παρουσιάσει όλο το έως τώρα σύνθετο set του.

ΜΕΓΑΣ: Ο κατά κόσμο Χρήστος Πακιώτης, χαράζει εδώ και έτη πολλά μια πορεία γεμάτη τολμηρά εγχειρήματα και μουσικές με ουσία. Με δυνατό του όπλο τους λυρικούς του στίχους και την ικανότητά του να μετατρέπει βιώματα και συμβάντα σε ραπ ποίηση, δραστηριοποιείται επίσης σε πληθώρα παράλληλων activities, όπως, μεταξύ άλλων, το project ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ και το ΟΓΔΟΝΤΑ4.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΙΗΣΗ: 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του concept album του «Επικίνδυνη Ποίηση» (με συμμετοχές από ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ, Gadfly, An-T, Γ. Ρενιέρης, Τ. Βούρτση, Λ. Σαμψών, Ανδρείκελος), ο ΜΕΓΑΣ συγκεντρώνει συντελεστές του έργου, για μια διαφορετική, ολική μοιρασιά ψυχής.

ΠΑΝΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ: Leader των ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ και founder/ frontman/ inspirator του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ, ο αιρετικός multi-artist (συγγραφέας, εικαστικός, παραγωγός κ.α.) θα συνδέσει με το λόγο του και την παρουσία του όλους τους παραπάνω και θα συνεισφέρει με τη performance του στη ροή μιας εξιδανικευμένης, ηλεκτροφόρας νύχτας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
BUMS: Blackbird Underground Music Stage – Ακαδημίας 98-100
(είσοδος από το κέντρο της στοάς) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ: 6 ευρώ (με μπίρα) - DOORS OPEN: 21:00
.................................................

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ live experience
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Μια νύχτα αλλιώτικη από κάθε άλλη.

Μια νύχτα όπου πολλοί κόσμοι ενώνονται, για να κυοφορήσουν ένα Σύμπαν.

Το ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ (με frontman τον αιρετικό multi-artist Πάνο Πιλάτο και ένα συμπαγές line-up), σχήμα που συνδυάζει ατμοσφαιρικά ταξίδια με ηλεκτρικές εκρήξεις, και παρασύρει σε μέθεξη το κοινό σε κάθε του live, θα είναι εκεί, για ένα set μύησης στον Aλλόκοσμο.

Επίσης, 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του concept album του «Επικίνδυνη Ποίηση», ο ΜΕΓΑΣ (Χρήστος Πακιώτης) (Βίοι Παράλληλοι / Ογδόντα4), συγκεντρώνει συντελεστές του έργου, για μια διαφορετική, ολική μοιρασιά ψυχής. Λόγος με λόγο ύπαρξης, από έναν λυρικό δημιουργό με ιστορία και μαχόμενο παρόν.

Και για πρώτη φορά μετά από σιωπή 5 ετών, οι ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ (ΝΤΧ), συναντιούνται ξανά επί σκηνής, για μια ιστορικής σημασίας συνύπαρξη, στην επέτειο των 20 ετών από τη σύλληψή τους, παρουσιάζοντας μερικά classics anthems τους, από αυτά που τους καθιέρωσαν ως τους πρωτοπόρους του rap/metal/electro/dark crossover, πίσω στα ομιχλώδη μέσα των 90's.

Οι παρουσίες on stage θα εναλλάσσονται, και μαζί τους θα εναλλάσσονται εικόνες, είδη, συναισθήματα, σε ένα live action-πρόταση, και συνάμα κατάθεση ρυθμού, στίχου, συγκινησιακής φόρτισης.

Μεταξύ άλλων (βασικών συντελεστών
αλλά και εκλεκτών προσκεκλημένων), ο πυρήνας επί σκηνής θα είναι ο εξής:

Μέγας (ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ / ΟΓΔΟΝΤΑ4)
Πάνος Πιλάτος (ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ / ΝΤΧ)
Σταμάτης Λέσσης (ΝΤΧ / STAMBEAT)
Νίκος Μενεμενόγλου (ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ)
Δημήτρης Σάμιος (ΝΤΧ / FLIPTOP BOX)
Δημήτρης Πετράκος (ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ / ΝΤΧ)
Χάρης Στεφανάτος (ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ / MATERIAL VIBE)
Mike T.J. (ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ / ΝΤΧ / PURPLE STAINS)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
BUMS: Blackbird Underground Music Stage – Ακαδημίας 98-100 (είσοδος από το κέντρο της στοάς) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΣ: 6 ευρώ (με μπίρα) DOORS OPEN: 21:00

.......................................................................

EXTRA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Artists Info:

ΜΕΓΑΣ
Ο Μέγας (κατά κόσμο Χρήστος Πακιώτης), χαράζει εδώ και έτη πολλά μια πορεία γεμάτη τολμηρά εγχειρήματα και μουσικές με ουσία.

Με δυνατό του όπλο τους λυρικούς του στίχους και την ικανότητά του να μετατρέπει βιώματα και συμβάντα σε ραπ ποίηση, δραστηριοποιείται επίσης σε πληθώρα παράλληλων activities, ενώ, μεταξύ άλλων, ηγείται της MEGAGRAPHIXX (label που ασχολείται με τις γραφιστικές εφαρμογές) και παρουσιάζει DJ sets σε επιλεγμένους χώρους.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, και μεταξύ άλλων κυκλοφόρησε albums όπως τα «Επιστροφή του Ασώτου» και «Τέσσερις Εποχές».

Το «Επικίνδυνη Ποίηση – Διά Χειρός Μέρος 3ο», κυκλοφόρησε το 2010, από την Εταιρία Γενικών Εκδόσεων – PanVox και το hip hop label "Ήχοτρον - Spinners".

Το συγκεκριμένο μουσικό εγχείρημα παρουσίαζε την εξής ιδιαιτερότητα: από τα 23 κομμάτια του δίσκου, τα 12 ήταν τραγούδια ενώ τα υπόλοιπα 11 ήταν ενορχηστρωμένα ποιήματα του φίλου και συνεργάτη του Γιώργου Ρενιέρη, τα οποία βρέθηκαν και στην ποιητική συλλογή του τελευταίου με τον τίτλο «Αποφλέγματα». Στο δίσκο συμμετείχαν επίσης οι Νίπτω Τας Χείρας, ο Gadfly, ο Λευτέρης Σαμψών, η An-T και η Τατιάννα Βούρτση, ενώ η παραγωγή του άλμπουμ έγινε κατά κύριο λόγο από τον Ανδρείκελο (Δημήτρης Κουντούρης).

Σήμερα δραστηριοποιείται με το project ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ καθώς και με το ΟΓΔΟΝΤΑ4.

ΠΑΝΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ
Αντιδογματικός Εσωτεριστής και Μύστης, καθώς και ένας πολυπράγμων δημιουργός.

Ασχολείται με διάφορες εκφάνσεις της Τέχνης, υπό το πρίσμα μιας οπτικής που έχει χαρακτηριστεί «αιρετική».

Ως συγγραφέας έχει κυκλοφορήσει 3 βιβλία («Τα Καλοκαίρια Είναι Ψέματα»-2003-Όμβρος / «The Dark Side Project»-2009-Οξύ / «Νυχτοβάτης»-2014-PMProom), ενώ έχει εισάγει στην παγκόσμια βιβλιογραφία και στην Μυστικιστική-Αποκρυφιστική «κοινότητα» όρους όπως «Αντικοινωνικός Βαμπιρισμός» και «Νεκρορμή».

Ως μουσικός, έχει επιδείξει μια αξιοσημείωτη δισκογραφική παρουσία και πολλές live εμφανίσεις, με τα συγκροτήματα ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ, ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΟΞΥΜΩΡΟ ΣΧΗΜΑ, THEIA TRAGODIA κ.α.

Ως σκιτσογράφος / comic artist, δημοσίευσε comics και συμμετείχε σε σημαντικές εκθέσεις.

Ως δημοσιογράφος, εργάστηκε σε περισσότερα από 45 έντυπα, σε αρκετά από τα οποία ως Διευθυντής ή Αρχισυντάκτης (ορισμένα από αυτά: U-man, Music Cafe, Penthouse, Metal Hammer, Ποπ&Ροκ, 01 κ.α.).

Ως Ερευνητής Paranormal Φαινομένων, έχει βιώσει πολλές παράδοξες καταστάσεις, δημοσίευσε αμέτρητα σχετικά άρθρα και αναλαμβάνει επιλεκτικά έρευνες για λογαριασμό ιδιωτών.

Ως εικαστικός, έχει δημιουργήσει και διευθύνει αμέτρητες φωτογραφίσεις τόσο με μοντέλα σε extreme concepts, όσο και με celebrities, ενώ σκηνοθετεί και παράγει εικόνα.

Ως DJ εδώ και χρόνια παρουσιάζει σειρά ξεχωριστών sets σε πολλά γνωστά clubs.

Ως Υπεύθυνος Λειτουργίας, υπέγραψε το management σε μια σειρά νυχτερινών χώρων με επιτυχημένα αποτελέσματα.

Έχει ιδρύσει και διευθύνει το PMProom, μια Ανεξάρτητη Κίνηση Δημιουργίας-Παραγωγής-Διάδοσης Τέχνης, που αποτελείται από πολλά επιμέρους labels.

ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
Οι Πάνος Πιλάτος + ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ συνδυάζουν στοιχεία εκ διαμέτρου αντίθετα, δημιουργώντας ένα ψηφιδωτό όπου συνυπάρχει η urban οπτική, η dark/gothic αισθητική, οι ηλεκτρικές εξάρσεις με τις ηλεκτρονικές αναζητήσεις, η ατμοσφαιρικότητα με την επιμεταλλωμένη αμφισβήτηση, rap αλλά και μελωδικά φωνητικά, ελληνικός στίχος, ενώ που, κατά κάποιο τρόπο, θεωρούνται μια πιο intellectual πλευρά των πρωτοπόρων ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ

Στο υλικό τους, μάλιστα, συμπεριλαμβάνονται κλασικά κομμάτια της 17χρονης πορείας των ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ (ΝΤΧ), πειραγμένες διασκευές και φυσικά ολοκαίνουριο, δικό τους υλικό.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το ύφος τους ως «urban dark multi rock» και είθισται κάθε live τους να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους παρευρισκόμενους, και να πληροί με μέθεξη πνεύματα και ψυχές.

Τη σύνθεσή τους αποτελούν οι ΠΑΝΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ (φωνή-στίχοι), MIKE T.J. (πλήκτρα), ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΟΓΛΟΥ (τύμπανα), ΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ (κιθάρα), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ (μπάσο) plus μια ομάδα περιφερειακών μελών / συνεργατών.

ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ (ΝΤΧ)
Το 1995, έπεσε ο σπόρος για τη δημιουργία
ενός σχήματος όπου ο πλουραλισμός στον ήχο
και η διαφορετικότητα στην στιχουργική θα πρωταγωνιστούσαν.

Έτσι ξεκίνησαν οι ΝΤΧ (αρχικά με το όνομα AURORA'S CANCER).

Η αδιάκοπη επιμειξία styles και ειδών σύντομα τους καθιέρωσε σαν ένα απόλυτα πειραματικό συγκρότημα, που ταυτόχρονα μπορούσε να αγγίξει ακροατές από εκ διαμέτρου αντίθετους χώρους.

Τα ΜΜΕ τους χαρακτήρισαν «πρωτοπόρους»
και το ύφος τους «πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα».

Στο πέρασμα των ετών, οι ΝΤΧ επηρέασαν πολλά συγκροτήματα, και σήμερα χαίρουν την αποδοχή ως «προπάτορες» του συνδυαστικού, αστικού, σκληρού ήχου.

Με πολλές κυκλοφορίες αλλά και περιπέτειες
με διαλύσεις και επανασυνδέσεις,
οι ΝΤΧ παραμένουν ορόσημο της τόλμης και του πειραματισμού,
ενώ συνάμα ο στίχος τους είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αστικής-μυστικιστικής ποίησης.

Από το 2010, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους,
αποτραβήχτηκαν στις σκιές,
αντιμετωπίζοντας προσωπικούς εφιάλτες,
υποσχόμενοι να δραστηριοποιηθούν όταν
θεωρήσουν ότι υπάρξει η ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Κι αυτό θα συμβεί, εν τέλει, για τούτο το
live project (που αρχικά ονομάστηκε «WORLDS MAKES
A UNIVERSE»),
όπου θα βρεθούν και πάλι μαζί,
ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ 20ετία ΥΠΑΡΞΗΣ,
κι έπειτα από μια 5ετία αποχής,
δίνοντας χαρά στους πιστούς fans τους, και την ευκαιρία
στους νεώτερους να ζήσουν την εμπειρία, παρουσιάζοντας
ένα αυστηρά μικρό set ορισμένων classic anthems τους,
και συνυπάρχοντας με τον ΜΕΓΑ στην εκτέλεση
του «Μια Νύχτα (Στα Βαλκάνια)».

Οι πρωτοπόροι του progressive crossover,
με rock / dark / goth / rap metal στοιχεία, αποτελούνται από:

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΕΣΣΗΣ (κιθάρες-μουσική-παραγωγή)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΙΟΣ (τύμπανα-μουσική)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ (μπάσο-φωνητικά)
ΠΑΝΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ
(concept-στίχοι-φωνή-μουσική-keyboards-ενορχήστρωση-παραγωγή)
ΤΕΛΗΣ ΚΑΥΚΑΣ
(6χορδο & άταστο μπάσο-κιθάρες-μουσική
-programming-ενορχήστρωση-παραγωγή)

+ μια πλειάδα περιφερειακών μελών (όπως ο νεοεισελθών Mike T.J. στα πλήκτρα) και συνεργατών, ενώ σημαντικό στέλεχος στην μακρόχρονη ιστορία τους, υπήρξε ο Bob Katsionis (Firewind / Outloud).

Διαβάστηκε 1150 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us