Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
Τέχνες 30 Νοεμβρίου 2020

Gate 22: Ένα εικονικό μουσείο ψηφιακής τέχνης και ντιζάιν

Gate 22: Ένα εικονικό μουσείο ψηφιακής τέχνης και ντιζάιν Gate 22: Ένα εικονικό μουσείο ψηφιακής τέχνης και ντιζάιν Gate 22: Ένα εικονικό μουσείο ψηφιακής τέχνης και ντιζάιν
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Gate 22: Ένα εικονικό μουσείο ψηφιακής τέχνης και ντιζάιν

Τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται λόγω της πανδημίας Covid-19 μας αναγκάζουν να ξανασκεφτούμε την σχέση μας με τον πολιτισμό. Η ψηφιακή τεχνολογία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο καθιστώντας δυνατή την πρόσβαση σε πολιτιστικά έργα εν μέσω γενικών απαγορευτικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Νατάλια Βελικάνοβα, μια καλλιτέχνης από την Τουλούζη, εμπνεύστηκε το Gate 22, ένα παγκόσμιο πρότζεκτ που στοχεύει να κάνει την ψηφιακή τέχνη πιο δημοφιλή. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα που θα συγκεντρώνει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο: σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, γλύπτες, σκηνοθέτες, εικαστικούς και μουσικούς, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε διεθνείς συνεργασίες.

Το Gate 22 είναι ένα εικονικό μουσείο ψηφιακής τέχνης και ντιζάιν και μια πλατφόρμα για τη δημιουργία και την κοινή χρήση πολιτιστικού περιεχομένου. Η πρώτη του έκθεση ονομάζεται «Introspexion» και οι επισκέπτες μπορούν να την ανακαλύψουν με ή χωρίς ακουστικά εικονικής πραγματικότητας από την άνεση του σπιτιού τους.

«Ο κόσμος της ψηφιακής τέχνης εξελίσσεται συνεχώς και ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε την τέχνη με διαφορετικό τρόπο, πιο συναρπαστικό, πιο διαδραστικό και πιο καινοτόμο», εξηγεί η καλλιτέχνης. «Η ψηφιακή τέχνη το καθιστά δυνατό αυτό. Προσφέρει στις νεότερες γενιές έναν χώρο όπου μπορούν να πειραματιστούν χωρίς όρια. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Για να επεκταθεί περαιτέρω η ψηφιακή τέχνη χρειάζεται ένα πλαίσιο, ένα κατάλληλο μέρος για να αναδείξει τις δυνατότητές της».

Οι καλλιτέχνες που θα παρουσιάζουν το έργο του θα αμοίβονται βάσει πνευματικών δικαιωμάτων μετά από κάθε προβολή του έργου του καθώς και την πώληση των προϊόντων του.

Προς το παρόν, το μουσείο βρίσκεται στο στάδιο του έργου και ξεκίνησε πρόσφατα μια εκστρατεία crowdfunding (διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση).

Οι εκθέσεις του Gate 22 είναι προσβάσιμες σε παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες.

 

ΠΗΓΗ: Ladepeche

 

 

 

 

 

www.ert.gr

Διαβάστηκε 44 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us