Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τέχνες 19 Νοεμβρίου 2020

Ο Ταραντίνο κάνει μυθιστόρημα το «Once Upon a Time in… Hollywood»

Ο Ταραντίνο κάνει μυθιστόρημα το «Once Upon a Time in… Hollywood» Ο Ταραντίνο κάνει μυθιστόρημα το «Once Upon a Time in… Hollywood» Ο Ταραντίνο κάνει μυθιστόρημα το «Once Upon a Time in… Hollywood»
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ο Ταραντίνο κάνει μυθιστόρημα το «Once Upon a Time in… Hollywood»

Ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμάζεται να κάνει μυθιστόρημα την ταινία του «Once Upon a Time… in Hollywood», η οποία κυκλοφόρησε το 2019. Ο γνωστός σκηνοθέτης υπέγραψε συμφωνία για δύο βιβλία με τον εκδοτικό οίκο Harper.

Το μυθιστόρημα αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021 και το δεύτερο βιβλίο που θα συγγράψει θα είναι για την τέχνη του κινηματογράφου. 

«Τη δεκαετία του 1970 οι μετατροπές ταινιών σε μυθιστορήματα ήταν τα πρώτα βιβλία για ενήλικες που διάβαζα, μεγαλώνοντας και έως σήμερα έχω μεγάλη αγάπη για αυτό το λογοτεχνικό είδος. Κατά συνέπεια, ως λάτρης της μυθιστορηματοποίησης  κινηματογραφικών ταινιών, με υπερηφάνεια ανακοινώνω το “Once Upon a Time…in Hollywood” ως συνεισφορά μου σε αυτό το συχνά τοποθετημένο στο περιθώριο – αλλά αγαπημένο – υπο-είδος λογοτεχνίας. Με ενθουσιάζει επίσης το ότι θα εξερευνήσω περαιτέρω τους χαρακτήρες μου και τον κόσμο τους σε ένα λογοτεχνικό εγχείρημα που θα μπορέσει (ελπίζω) να σταθεί δίπλα στο κινηματογραφικό αντίστοιχό του», είπε ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Quentin Tarantino to Write ‘Once Upon a Time in Hollywood’ Novel, Sets Two-Book HarperCollins Deal

— Variety (@Variety) November 17, 2020

Η μετατροπή σε μυθιστόρημα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας θα εκδοθεί σε χαρτόδετο Harper Perennial, σε eBook και audio book. Το φθινόπωρο του 2021 θα ακολουθήσει και πολυτελής δεμένη έκδοση. 

Το δεύτερο βιβλίο του Ταραντίνο θα είναι δοκίμιο, με τίτλο «Cinema Speculation». Το εμπνεύστηκε από τα κριτικά κινηματογραφικά δοκίμια της Πολίν Κάελ (Pauline Kael), για την οποία ο ίδιος έχει αναφέρει ότι έχει ασκήσει συγγραφική επιρροή πάνω του. Το «Cinema Speculation» θα είναι μια βαθιά κατάδυση στις ταινίες της δεκαετίας του 1970, τις ίδιες ταινίες για τις οποίες η Κάελ έγραψε κριτική στο απόγειο της καριέρας της. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 170 φορές