Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
Τέχνες 14 Ιουλίου 2020

Προγραμματιστής δημιουργεί εικονική «χρονομηχανή» και ξαναζεί την προηγούμενη χρονιά

Προγραμματιστής δημιουργεί εικονική «χρονομηχανή» και ξαναζεί την προηγούμενη χρονιά Προγραμματιστής δημιουργεί εικονική «χρονομηχανή» και ξαναζεί την προηγούμενη χρονιά Προγραμματιστής δημιουργεί εικονική «χρονομηχανή» και ξαναζεί την προηγούμενη χρονιά
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Προγραμματιστής δημιουργεί εικονική «χρονομηχανή» και ξαναζεί την προηγούμενη χρονιά

Ένας προγραμματιστής δημιούργησε μια «χρονομηχανή» με βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας, για να ξαναζήσει την προηγούμενη χρονιά, χρησιμοποιώντας τις δικές του αναμνήσεις από το 2019.

Ο Lucas Rizzotto, ο δημιουργός της κοινωνικής εικονικής εμπειρίας Where Thoughts Go,  φόρεσε γυαλιά Snapchat κάθε μέρα επί ένα χρόνο και κατέγραψε με κωμικό τρόπο, την εμπειρία του δημιουργώντας μια «χρονομηχανή».

Πρώτα απ’ όλα, έπρεπε να καταγράψει κάποιες αναμνήσεις. Ο Rizzotto χρησιμοποίησε ένα ζευγάρι γυαλιών Snapchat Spectacles 3, τα οποία έχουν δύο κάμερες ενσωματωμένες στο πλαίσιο, ικανές να καταγράψουν βίντεο σε στερεοσκοπικό 3D. Αυτή η λήψη βίντεο είναι ιδανική για την εικονική πραγματικότητα. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο Rizzotto μπόρεσε να καταγράψει μια σειρά βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, κάθε μέρα και για ένα χρόνο, καθώς ταξίδευε σε όλο τον κόσμο δοκιμάζοντας νέα φαγητά και πηγαίνοντας σε κλαμπ και αξιοθέατα σε διαφορετικά τοποθεσίες.

I wore cameras on my face for 1 year so I could time travel in VR!
Watch what happened: pic.twitter.com/jWQ4o2sRf1

— Lucas Rizzotto (@_LucasRizzotto) July 10, 2020

Αφού αποθήκευσε τις αναμνήσεις ο Rizzotto, αποφάσισε να χωρίσει το χρονοδιάγραμμα του μηχανήματος σε τρεις κατηγορίες. Χρησιμοποίησε παλιομοδίτικες τεχνικές κωδικοποίησης για να δημιουργήσει έναν πίνακα ελέγχου που θα ήταν εύκολος στη χρήση με το ακουστικό.

Στη συνέχεια, έπρεπε να  βρει έναν τρόπο να φτιάξει έναν ανιχνευτή μνήμης που θα μπορούσε να αναζητήσει τα δεδομένα (ή τις αναμνήσεις), μέσω του Πίνακα Ελέγχου. Για να το κάνει αυτό, χρησιμοποίησε μεταδεδομένα, αυτό όμως δεν δούλεψε.

Η κατασκευή μιας «χρονομηχανής» που λειτουργεί με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση. «Για να είμαι ειλικρινής, το αγαπημένο μου μέρος του έργου ήταν στην πραγματικότητα το βίντεο. Πέρασα τους τελευταίους 3 μήνες προσπαθώντας να βρω πώς να επικοινωνώ κάτι με εκπαιδευτικό, αστείο και ειλικρινές τρόπο και νομίζω ότι βρήκα πραγματικά κάτι ξεχωριστό», εξηγεί ο καλλιτέχνης.

Φορώντας ένα Oculus Rift S και ένα Nintendo Power Glove, ο Rizzotto κατέγραψε το πρώτο του άλμα πίσω στο χρόνο και τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα. «Το να βλέπεις τον εαυτό σου να ζει τη ζωή σου, σε επηρεάζει πραγματικά», εξηγεί ο καλλιτέχνης. «Παίρνετε μια εικόνα για το ποιοι είστε που δεν μπορείτε να πάρετε διαφορετικά. Έμαθα πολλά πράγματα για μένα και το έργο συνολικά με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι συχνά ήμουν πολύ σκληρός και κακός με τον εαυτό μου».

Ταυτόχρονα, αυτή η εμπειρία προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία για αυτοαναστοχασμό. Ξεκλειδώνει τις χαμένες αναμνήσεις και λεπτομέρειες από μια στιγμή στη ζωή σας. Ο καλλιτέχνης θυμήθηκε μυρωδιές, γεύσεις και άλλες λεπτομέρειες που νόμιζε ότι είχε ξεχάσει.

Προς το παρόν, ο Rizzotto δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την «χρονομηχανή» του στην αγορά και προς το παρόν επικεντρώνεται στο επόμενο πρότζεκτ του.

 

ΠΗΓΗ: VRscout

 

www.ert.gr

Διαβάστηκε 41 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us