Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
Τέχνες 23 Αυγούστου 2018

«Βατόλακος- Περίπατος στην Τέχνη»: Ευκαιρία καλλιτεχνικής δημιουργίας

«Βατόλακος- Περίπατος στην Τέχνη»: Ευκαιρία καλλιτεχνικής δημιουργίας «Βατόλακος- Περίπατος στην Τέχνη»: Ευκαιρία καλλιτεχνικής δημιουργίας
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου, στο Δημοτικό Κατάστημα Μουσούρων

στο Αλικιανό από τους διοργανωτές τον Δήμο Πλατανιά και τον Πολιτιστικό σύλλογο Βατολάκου “Η ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ», έγινε εκτενής αναφορά στο 2ο Φεστιβάλ «Περίπατος στην Τέχνη» που θα πραγματοποιηθεί, το τριήμερο 24, 25 και 26 Αυγούστου στο Βατόλακο.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία και αξία που έχει η συγκεκριμένη δράση , καθώς μέσα σε ένα πάρα πολύ ωραίο περιβάλλον καλλιτέχνες θα μπορούν να παρουσιάζουν, αλλά και να δημιουργούν ταυτόχρονα τα έργα τους.

Ο Δήμος Πλατανιά σε αυτή τη “δεύτερη διαδρομή” είναι συνδιοργανωτής και βασικός υποστηρικτής θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει στην ανάδειξη όχι μόνο της ενδοχώρας του Δήμου μας, αλλά και των εναλλακτικών δράσεων που πραγματοποιούνται σε αυτήν.

Ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατολάκου κ.Εμμανουήλ Αβαράκης, δήλωσε ότι ήταν πάρα πολύ σημαντικό η ανάδειξη καταρχήν του μονοπατιού με τον καθαρισμό του, με την αφαίρεση κλαδιών και άλλων απορριμμάτων και αυτό πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία όλων των φορέων του χωριού και την προσωπική συνδρομή πολλών κατοίκων της περιοχής, τώρα με το Δήμο και τη βοήθεια του, μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε το μονοπάτι μας και ως χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Από τη μεριά της η κα. Ιφιγένεια Φραγκονικολάκη, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου , αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να καταστεί το μονοπάτι του Βαλσαμιώτη ως ένας χώρος υποδοχής καλλιτεχνών,όπου υπάρχουν ήδη πάνω από εβδομήντα συμμετοχές.Επίσης έκανε αναφορά για την σημαντική στήριξη του Δήμου σε θέματα υποδομών , αλλά και της προβολής και στήριξης των δράσεων του τριημέρου.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρισκόταν και ο ζωγράφος κ. Νικόλαος Κληρονόμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπειρία του από τον 1ο “Περίπατο Τέχνης” και σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό που φέτος ο περίπατος θα διαρκέσει τρεις ημέρες και πρότεινε να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.

 

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΕ Μουσούρων κ. Γεώργιος Παπουτσάκης και κ. Αντώνιος Φραγκονικολάκης.

Το όμορφο και καταπράσινο μονοπάτι του Βαλσαμιώτη ποταμού, θα μετατραπεί για τρεις ημέρες όχι απλά σε μια όαση δροσιάς, αλλά σε μια όαση πολιτισμού φιλοξενώντας καλλιτέχνες που ασχολούνται με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, την ξυλογλυπτική, την υφαντική, το κολάζ, την αγιογραφία, την αγγειοπλαστική και πηλοπλαστική, τη μουσική, την καλαθοπλεκτική…..

Στόχος είναι να αξιοποιηθεί το καταπράσινο μονοπάτι του Βαλσαμιώτη, όχι απλά για φυσιολατρικές διαδρομές, αλλά και για να προβάλλουν τη δουλειά τους ντόπιοι και ξένοι καλλιτέχνες.

Η δράση δεν θα έχει μόνο εκθεσιακό χαρακτήρα, καθώς οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δεν θα παρουσιάζουν μόνο δείγματα της δουλειάς τους, αλλά θα δημιουργούν επί τόπου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν από κοντά να δουν πως ένα έργο τέχνης, μπορεί να φιλοτεχνηθεί με φαντασία και δεξιοτεχνία.

Το μονοπάτι του Βαλσαμιωτη, όπου πραγματοποιείται αυτό το φεστιβάλ τέχνης έχει μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο, είναι εύκολα προσβάσιμο, διαθέτει φωτισμό το βράδυ αλλά κυρίως προσφέρει αυτή την επαφή του καλλιτέχνη με τη φύση, που μπορεί να τον εμπνεύσει και να αναδείξει καλύτερα τη δουλειά του.

Ταυτόχρονα δίνει μια καλή ευκαιρία στον επισκέπτη να θαυμάσει το εξαιρετικό αυτό τοπίο αλλά και να χαρεί την επαφή με διαφορετικά είδη τέχνης και τους δημιουργούς της.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 24 Αυγούστου και ώρα 17:00μ.μ, τις δύο επόμενες ημέρες το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 11:00π.μ., και θα συνεχίζεται έως αργά το βράδυ.

Παράλληλα με τα πολιτιστικά δρώμενα στο χώρο του μονοπατιού θα λειτουργεί όλο το τριήμερο παραδοσιακό καφενείο στο οποίο μετά τις 9:00μμ, θα οργανώνονται ρεμπέτικες βραδιές

Διαβάστηκε 168 φορές

Διαβάστε Ακόμα

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us


Πιο Δημοφιλη