Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
Τεχνολογία 30 Νοεμβρίου 2018

Δαχτυλίδι του Πόντιου Πιλάτου βρήκαν πιθανότατα αρχαιολόγοι

Δαχτυλίδι του Πόντιου Πιλάτου βρήκαν πιθανότατα αρχαιολόγοι Δαχτυλίδι του Πόντιου Πιλάτου βρήκαν πιθανότατα αρχαιολόγοι
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σε ένα δαχτυλίδι που είχε ανακαλυφτεί πριν από περίπου 50 χρόνια κοντά στη Βηθλεέμ

, αποκρυπτογραφήθηκε το όνομα του Πόντιου Πιλάτου, του Ρωμαίου λειτουργού που διέταξε τη σταύρωση του Ιησού Χριστού σύμφωνα με τα διδάγματα της χριστιανικής θρησκείας.

Το αρχαίο δαχτυλίδι βρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στη διάρκεια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής στον χώρο του οχυρού του Ηρώδη, που χτίστηκε από τον Ηρώδη, τον βασιλιά της Ιουδαίας.

Ο Πόντιος Πιλάτος, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, χρησιμοποιούσε το δαχτυλίδι ως σφραγίδα για να υπογράφει επίσημα έγγραφα.

Το όνομα του Πιλάτου αποκρυπτογραφήθηκε τελικά στο δαχτυλίδι, όπως μεταδίδει το RT, ενώ χιλιάδες ακόμη ευρήματα παραδόθηκαν στην ομάδα που εργάζεται στον ιστορικό χώρο.

Μετά από προσεκτικό καθαρισμό, το δαχτυλίδι φωτογραφήθηκε με ειδική κάμερα στα Εργαστήρια της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ και φαίνεται να φέρει την εικόνα ενός δοχείου κρασιού που περιβάλλεται από το όνομα «Πιλάτος» γραμμένο στα ελληνικά.

«Δεν γνωρίζω κανέναν άλλον Πιλάτο από την εποχή, και το δαχτυλίδι δείχνει ότι ήταν άνθρωπος με ανάστημα και πλούτο», δήλωσε ο Καθηγητής Danny Schwartz στην Haaretz.

Διαβάστηκε 138 φορές

Διαβάστε Ακόμα

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us


Πιο Δημοφιλη