Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
Τεχνολογία 14 Νοεμβρίου 2019

Ηλεκτρονικό εργαλείο για νοητική ενδυνάμωση

Ηλεκτρονικό εργαλείο για νοητική ενδυνάμωση Ηλεκτρονικό εργαλείο για νοητική ενδυνάμωση
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού ηλεκτρονικού εργαλείου για τη νοητική ενδυνάμωση των ατόμων

με Ήπια Νοητική Έκπτωση και Άνοια αρχικού σταδίου, στήριξε η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN.

Πρόκειται για μια καινοτόμα εξατομικευμένη υπηρεσία που έχει τη μορφή λογισμικού, λειτουργεί σε περιβάλλον διαδικτύου (web based software tool) και αναπτύχθηκε από την εταιρεία SingularLogic.

Η ανάπτυξη του SOCIABLE βασίστηκε στα ευρήματα επιστημονικών μελετών, σύμφωνα με τα οποία οι πολυδιάστατες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των νοητικών λειτουργιών ενισχύουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα των φαρμακευτικών θεραπειών, επιβραδύνοντας σημαντικά την εξέλιξη της νόσου στα άτομα που βρίσκονται σε προανοϊκό στάδιο.

Περιλαμβάνοντας ένα ευρύ φάσμα ασκήσεων διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, το SOCIABLE στοχεύει στην ενίσχυση της μνήμης, της αντίληψης, της γλώσσας, της οπτικο-χωρικής ικανότητας, του προσανατολισμού, των εκτελεστικών ικανοτήτων, των κατασκευαστικών ικανοτήτων, της προσοχής και της λογικής.

Το SOCIABLE είναι εύκολο στη χρήση ακόμη κι από άτομα, που δεν είναι εξοικειωμένα με το ψηφιακό περιβάλλον.

Η διαμόρφωσή του στη χώρα μας αποτελεί συνέχεια του ομώνυμου Ευρωπαϊκού Προγράμματος (www.sociable.gr), που υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή της εταιρείας SingularLogic, του Ιατρείου Μνήμης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και άλλων οργανισμών από τέσσερεις ευρωπαϊκές χώρες.

Τα τελευταία χρόνια και με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών έχουν διαμορφωθεί αρκετές εφαρμογές για την εξάσκηση των νοητικών λειτουργιών. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές είναι στην αγγλική γλώσσα, καθιστώντας το SOCIABLE την πρώτη διαδραστική με τον γιατρό παρέμβαση για την Άνοια, που είναι στα ελληνικά.

Διαβάστηκε 74 φορές