Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020
Τοπικά 26 Μαΐου 2020

«Μάννα εξ ουρανού» οι κοινωνικές δομές

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Εκατοντάδες είναι οι πολίτες του Ρεθύμνου που βρίσκονται στα όρια της ανέχειας και αναγκάζονται να περνούν κάθε μήνα μία φορά την πόρτα του κοινωνικού παντοπωλείου για να επωφεληθούν από τα τρόφιμα, αλλά και τα είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής, που παρέχονται από την εν λόγω δημοτική δομή στα εγγεγραμμένα μέλη της.

Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία κινητοποίησε την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι αυξομειώσεις στον αριθμό των δικαιούχων είναι απειροελάχιστες.

Οι τρεις βασικές δομές του δήμου Ρεθύμνου που στηρίζουν στην πράξη κάθε ευάλωτο πολίτη είναι το κοινωνικό παντοπωλείο που εξυπηρετεί περίπου 200 ωφελούμενους, το πρόγραμμα του Τ.Ε.Β.Α. δηλαδή, του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους που απευθύνεται σε περίπου 400 άτομα, καθώς και το συσσίτιο της ενορίας του Αγίου Κων/νου, το οποίο συνλειτουργεί ο δήμος με την Μητρόπολη και το οποίο δίνει ανάσα καθημερινά σε πάνω από 100 δικαιούχους.

Ωστόσο η κοινωνική υπηρεσία του δήμου, όπως ανακοίνωσε η Άννα Ελευθεριάδου, αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες που θα προκύψουν κυρίως το επόμενο διάστημα λόγω πανδημίας, αποφάσισε να ελαστικοποιήσει τα εισοδηματικά κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Εν τω μεταξύ αξιοσημείωτη είναι και η προσφορά αγαθών που δέχονται οι κοινωνικές δομές του δήμου από επιχειρηματίες του τόπου.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη λειτουργία παραμένει και το συσσίτιο της ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου, το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με τη συνεργασία του δήμου και της μητρόπολης και το οποίο εξασφαλίζει καθημερινά περίπου 100 μερίδες φαγητού σε ισάριθμους δικαιούχους.

Το επόμενο διάστημα δήμος και μητρόπολη θα υπογράψουν νέα σύμβαση παράτασης της συνεργασίας για δύο ακόμα χρόνια.

-
Διαβάστηκε 18 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us