Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
Τοπικά 09 Ιανουαρίου 2018

Προ των ευθυνών του ο Δήμος για τα αδέσποτα στα Χανιά

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Να αναλάβει ο Δήμος Χανίων τις ευθύνες τους για το θέμα των αδέσποτων ζήτησε η πρόεδρος του “Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων

η Μικρή Κιβωτός του Νώε” Σίλκε Βρόμπελ, που το μεσημέρι της Δευτέρας άφησε έξω από το γραφείο του δημάρχου Χανίων 6 μικρά κουτάβια.

Tα ζώα είχαν εγκαταλειφθεί το πρωί της ίδιας μέρας μπροστά στον χώρο του Συλλόγου στην οδό Δασκαλογιάννη στη Σπλάντζια μέσα σε μια κούτα! Και όλα αυτά παρόλο που ο Σύλλογος έχει ενημερώσει ότι δεν δέχεται να παραλάβει ζώα.
«Άφησα τα κουτάβια έξω από το γραφείο του δημάρχου γιατί δεν είναι δική μου υποχρέωση η φροντίδα τους. Είμαστε γεμάτοι, δεν μπορούμε να δεχτούμε περισσότερα ζώα. Εδώ και 30 χρόνια περιμένουν από μένα θαύματα και κανείς δεν κάνει κάτι για αυτό το θέμα. Μόνο πολλά “ναι” και ακόμα περισσότερα “θα” ακούω χωρίς στην ουσία να γίνεται τίποτα», είπε η κα Βρόμπελ στα “Χ.ν.”.
Τα κουταβάκια μετά την αποχώρηση της κας Βρόμπελ που δεν κατάφερε να συναντήσει τον κ. Βάμβουκα καθώς βρισκόταν σε σύσκεψη για θέματα των τεχνικών υπηρεσιών, μεταφέρθηκαν σε χώρο του Δήμου. «Με δικά μου χρήματα αγόρασα 7 στρέμματα στο Ακρωτήρι στο Ριζόσκλοκο για να γίνει ένα κυνοκομείο, ώστε να πάψει η κατάσταση αυτή όμως ούτε σε αυτό δεν έδωσαν σημασία. Έκαναν ένα δημοτικό κτηνιατρείο και ξεκίνησε να εργάζεται εκεί μια καταπληκτική κτηνίατρος και την έδιωξαν! Γιατί την έδιωξαν; Επειδή δεν δέχθηκε να έρχονται στο κτηνιατρείο κτηνίατροι από το εξωτερικό και να κάνουν 200 στειρώσεις σε δύο μέρες! Χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη φροντίδα των ζώων μετά την επέμβαση! Η ίδια μπορούσε να κάνει από 2 έως 4 στειρώσεις την ημέρα και να κρατάει για δύο-τρεις ημέρες τα ζώα πριν επιστρέψουν στο περιβάλλον τους. Μέσα σε δύο μήνες θα είχε κάνει όσες στειρώσεις θα έκαναν οι κτηνίατροι από το εξωτερικό!», ανέφερε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου επισημαίνοντας πως δεν έχει δει κανένα πραγματικό ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαβάστηκε 115 φορές

Διαβάστε Ακόμα

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us


Πιο Δημοφιλη