Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
Τοπικά 27 Σεπτεμβρίου 2020

Βέλγιο: Στις 23.00 θα κλείνουν τα μπαρ από τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Βέλγιο: Στις 23.00 θα κλείνουν τα μπαρ από τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Βρυξέλλες: ανταπόκριση για την ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έλαβαν το Σάββατο οι αρχές των Βρυξελλών μετά από συνεδρίαση τριών ωρών στην οποία συμμετείχαν τόσο οι δήμαρχοι των 19 δήμων της βελγικής πρωτεύουσας όσο και επικεφαλής της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, τα μπαρ και τα καφέ θα κλείνουν στις 23.00, ενώ από την ίδια ώρα και μέχρι τις 6 το πρωί απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων. Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού στις υπαίθριες αγορές.

Όσον αφορά στα καταστήματα που πωλούν φαγητό ή ποτό μπορούν να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 22.00.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων τα οποία στις Βρυξέλλες ανήλθαν στις 2.305 κατά μέσο όρο, όταν ο συνολικός αριθμός είναι 1.528 κατά μέσο όρο.

Στις 6 Οκτωβρίου θα υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση για επαναπροσαρμογή των περιορισμών.

Την περασμένη Τετάρτη, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Βελγίου είχε αποφασίσει ότι από 1η Οκτωβρίουκαταργείται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εκτός εάν πρόκειται για πολυσύχναστα μέρη και με βάση τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο.

Ωστόσο, ο κάθε πολίτης υποχρεούται να έχει μαζί του σε περίπτωση που χρειαστεί να την φορέσει. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο.

www.ert.gr

Διαβάστηκε 22 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us