Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
Τοπικά 25 Σεπτεμβρίου 2018

Χανιά: Πότε θα κλείσει για 12 μήνες η Δημοτική Αγορά για την ανακατασκευή

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τη χειμερινή περίοδο 2019 - 2020 αναμένεται να γίνει το κλείσιμο της Δημοτικής Αγορά Χανίων

για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της ανακατασκευής της. Η δημοπράτηση του έργου υπολογίζεται ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει το φθινόπωρο του 2019.

Το μνημείο θα παραμείνει κλειστό για 12 μήνες και το στοίχημα στην προκειμένη περίπτωση είναι να διασφαλιστεί μέχρι κεραίας η υλοποίηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Μέχρι τώρα η εμπειρία από την εκτέλεση και απόδοση των έργων εγκαίρως, δεν είναι θετική, αντιθέτως οι καθυστερήσεις ετών αποτελούν μάλλον τον κανόνα παρά την εξαίρεση.

Στην προκειμένη περίπτωση το διακύβευμα είναι μεγάλο καθώς τα καταστήματα που λειτουργούν εντός της αγοράς θα παραμείνουν κλειστά για έναν χρόνο. Οπότε οποιαδήποτε υπέρβαση του χρόνου αυτού δεν είναι ανεκτή.

Για τον λόγο αυτό, σήμερα στο δημαρχείο Χανίων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους μελετητές του έργου προκειμένου να συνταχθεί με επιστημονική εργασία για την επιχειρησιακή οργάνωση του έργου, ώστε το εργοτάξιο και οι λεπτομέρειες να στηθούν με τέτοιο τρόπο που να μην επιτρέπουν την παρέκκλιση από το χρονοδιάγραμμα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν φορείς με τους οποίους η έγκαιρη συνεννόηση θα αποτρέψει καθυστερήσεις στο έργο.

Δεν έχει αποφασιστεί αν θα γίνει τμηματικό ή ολικό κλείσιμο των καταστημάτων. Το μόνο που παρουσιάζεται ως δεδομένο είναι το κλείσιμο για ένα 12μηνο. Μετά το τέλος αυτής της περιόδου η δημοτική αγορά θα ανοίξει και θα λειτουργήσει ξανά. Ενδέχεται κάποιες εργασίες να μπορούν να συνεχιστούν και να εκτελεστούν μετά, με ανοιχτή την αγορά.

Το έργο έχει ως προϋπολογισμό τα 15 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 5 είναι εξασφαλισμένα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από άλλους πόρους όπως πχ από δανεισμό, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Διαβάστηκε 101 φορές

Διαβάστε Ακόμα