Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
Κόσμος 20 Ιουλίου 2020

ΗΠΑ: Έρευνα για παράβαση εξουσίας στο Πόρτλαντ ζητούν οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ: Έρευνα για παράβαση εξουσίας στο Πόρτλαντ ζητούν οι Δημοκρατικοί ΗΠΑ: Έρευνα για παράβαση εξουσίας στο Πόρτλαντ ζητούν οι Δημοκρατικοί ΗΠΑ: Έρευνα για παράβαση εξουσίας στο Πόρτλαντ ζητούν οι Δημοκρατικοί
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΗΠΑ: Έρευνα για παράβαση εξουσίας στο Πόρτλαντ ζητούν οι Δημοκρατικοί

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ζήτησαν από τα εσωτερικά όργανα ελέγχου των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να διενεργήσουν έρευνα σχετικά με το αν «παραβίασαν εξουσίες έκτακτης ανάγκης», προκειμένου να αιτιολογήσουν τη στοχοποίηση ειρηνικών διαδηλωτών στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Με κοινή επιστολή τους προς τους γενικούς επιθεωρητές των δύο υπουργείων, οι βουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ και ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τσαντ Γουλφ χρησιμοποιούν ομοσπονδιακούς πράκτορες για «να καταστείλουν δράσεις στην Ουάσινγκτον, στο Πόρτλαντ, αλλά και σε άλλες κοινότητες, οι οποίες προστατεύονται από την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ».

Υπενθυμίζεται ότι, οι ομοσπονδιακές δυνάμεις εστάλησαν προκειμένου να μπει ένα τέλος στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται μπροστά από το δικαστήριο της πόλης ενάντια στην αστυνομική βία και τον ρατσισμό. Οι διαδηλώσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώνονται συμπλοκές με τους αστυνομικούς, συχνά διαλύονται με τη χρήση δακρυγόνων.

Οι διαμαρτυρίες άρχισαν μετά τον θάνατο, του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία, όταν αστυνομικός γονάτισε στον λαιμό του, στη Μινεάπολη.

Οι γενικοί επιθεωρητές εντός των υπηρεσιών της εκτελεστικής εξουσίας έχουν το μοναδικό καθήκον να αναφέρουν τα ευρήματά τους, τόσο στο Κογκρέσο, όσο και στις διοικήσεις των υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 67 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us