Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
Κόσμος 13 Ιουλίου 2020

Επανεξέταση της απόφασης για Αγία Σοφία ζητεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Επανεξέταση της απόφασης για Αγία Σοφία ζητεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Επανεξέταση της απόφασης για Αγία Σοφία ζητεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Επανεξέταση της απόφασης για Αγία Σοφία ζητεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. – Κύριο θέμα η Τουρκία

Καταδικάζει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. την απόφαση Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και καλεί την τουρκική κυβέρνηση να την επανεξετάσει.

Ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, ανέφερε ότι το Συμβούλιο τον εξουσιοδότησε να εξετάσει τρόπους για αποκλιμάκωση της κατάστασης με την Τουρκία.

Επίσης, το Συμβούλιο του ανέθεσε την προετοιμασία «πιθανών μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν σε σχέση με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», όπως είπε ο κ. Μπορέλ, μετά τη λήξη της εξάωρης συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, ο Ζοζέπ Μπορέλ είχε τονίσει ότι η Τουρκία ήταν το σημαντικότερο θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. δεν είναι καλές αυτή την περίοδο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο του Συμβουλίου, είχε συνάντηση με τον Ζοζέπ Μπορέλ και τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και μια λίστα με ισχυρότατες κυρώσεις σε βάρος της σε περίπτωση που προβεί σε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, είναι τα βασικά αιτήματα με τα οποία προσήλθε η Αθήνα στο Συμβούλιο.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 23 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us