Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
Κόσμος 13 Ιουλίου 2020

Εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί δηλώνει ο Ρώσος υφ. Εξωτερικών

Εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί δηλώνει ο Ρώσος υφ. Εξωτερικών Εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί δηλώνει ο Ρώσος υφ. Εξωτερικών Εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί δηλώνει ο Ρώσος υφ. Εξωτερικών
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί δηλώνει ο Ρώσος υφ. Εξωτερικών

Επαμφοτερίζουσα στάση  για την απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί τήρησε σήμερα ο Ρώσος  υφυπουργός Εξωτερικών  Σεργκέι Βερσίνιν λέγοντας πως αν και στη χώρα του η απόφαση αυτή  προκάλεσε δημόσια κατακραυγή,  είναι, ωστόσο, εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει. Υπογράμμισε όμως και την σημασία του μνημείου αυτού για την  παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

«Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη χώρα μας και πέραν αυτής. Εν γένει, θεωρούμε ότι αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας, στην οποία ούτε εμείς ούτε κάποιος άλλος πρέπει να παρέμβει, προφανώς. Ταυτοχρόνως επισημαίνουμε την αξία του κτιρίου ως τόπου που είναι μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βερσίνιν.

Ανάλογη ήταν και η στάση του εκπροσώπου τύπου της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, Βασίλι Γαβρίλοφ. Δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα πως ο ναός, καλό θα ήταν να παραμείνει μουσείο, καθώς είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι πρόκειται για εσωτερική υπόθεση, σημειώνοντας ότι τυπικά δεν θα μπορούσε να παρέμβει το Κρεμλίνο στην απόφαση της Άγκυρας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 21 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us