Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
Κόσμος 14 Αυγούστου 2022

Γαλλία: Διαμαρτυρία για τους περιορισμούς στο νερό – Τσιμέντωσαν τρύπες σε γήπεδα γκολφ

Γαλλία: Διαμαρτυρία για τους περιορισμούς στο νερό – Τσιμέντωσαν τρύπες σε γήπεδα γκολφ Γαλλία: Διαμαρτυρία για τους περιορισμούς στο νερό – Τσιμέντωσαν τρύπες σε γήπεδα γκολφ Γαλλία: Διαμαρτυρία για τους περιορισμούς στο νερό – Τσιμέντωσαν τρύπες σε γήπεδα γκολφ
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Kαθώς 100 γαλλικά χωριά έχουν έλλειψη πόσιμου νερού και τα δύο τρίτα της Γαλλίας  βρίσκονται σε κατάσταση περιβαλλοντικής κρίσης λόγω της ξηρασίας, ακτιβιστές για το κλίμα στη νότια Γαλλία «τσιμεντώνουν» τρύπες σε γήπεδα του γκολφ. Είναι ο τρόπος που διαμαρτύρονται γιατί το χορτάρι των γηπέδων μπορεί να ποτίζεται κατ’ εξαίρεση των πανεθνικών περιορισμών που δεν επιτρέπουν στους κατοίκους των πλγέντων δήμων ούτε να ποτίσουν τους κήπους, ούτε να πλύνουν τα αυτοκίνητά τους.

Ο «Πράσινος» δήμαρχος της νοτιοανατολικής πόλης  Γκρενόμπλ, Éric Piolle, επέκρινε την εξαίρεση λέγοντας ότι το γαλλικό κράτος «συνεχίζει να ευνοεί τους πλούσιους και ισχυρούς».

Μοναδικός περιορισμός για τα γήπεδα του γκολφ είναι ότι το πότισμα πρέπει να γίνεται τη νύχτα με όχι περισσότερο από το 30% του συνήθους όγκου νερού.

«Ένα γήπεδο γκολφ χωρίς πράσινο είναι σαν ένα παγοδρόμιο χωρίς πάγο», δήλωσε ο Ζεράρ Ρουζιέ της Γαλλικής Ομοσπονδίας Γκολφ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο France Info. Πρόσθεσε ότι 15.000 άνθρωποι εργάζονται σε γήπεδα γκολφ σε όλη τη χώρα.

Οι ακτιβιστές που κυρίως εκπροσωπούνται από την ομάδα Extinction Rebellion απαντούν ότι η εξαίρεση στα γήπεδα γκολφ δείχνει ότι «η οικονομική τρέλα υπερισχύει του οικολογικού λόγου».

Κι ενώ ο εφιάλτης των πυρκαγιών δεν έχει τελειώσει οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τμήματα του ποταμού Λίγηρα έχουν ουσιαστικά στερέψει.

Τα δύο τρίτα της Γαλλίας έχουν κηρυχθεί σε ζώνη συναγερμού από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus καθώς οι βροχοπτώσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 85%.

Πηγή: BBC

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 18 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram