Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
Κόσμος 06 Ιουνίου 2020

Κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων και θανάτων στην Ιταλία – Χωρίς νεκρούς οκτώ περιφέρειες

Κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων και θανάτων στην Ιταλία – Χωρίς νεκρούς οκτώ περιφέρειες Κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων και θανάτων στην Ιταλία – Χωρίς νεκρούς οκτώ περιφέρειες Κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων και θανάτων στην Ιταλία – Χωρίς νεκρούς οκτώ περιφέρειες
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΑΠΕ

Όλο και καλύτερα είναι τα στοιχεία που έρχονται από την Ιταλία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού που τόσο έχει στοιχίσει στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 234.801, οι νεκροί έφτασαν τους 33.846, ενώ παράλληλα, 165.078 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες, Παρασκευή το σύνολο των κρουσμάτων ήταν 234.531 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.774 άνθρωποι ενώ 163.781 είχαν θεραπευτεί. Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 72 άνθρωποι και καταγράφηκαν 270 νέα κρούσματα, ενώ 1.297 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 293 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 5.002 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 30.582 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Σε σχέση με χθες, Παρασκευή τα κρούσματα παρουσιάζουν πτώση: νόσησαν 248 λιγότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 13 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν κατά 589.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σε οκτώ περιφέρειες της χώρας – επί συνόλου 21 – το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξαν νεκροί. Στην δε νότια περιοχή της Μπασιλικάτα, δεν καταγράφονται νέα κρούσματα εδώ και δέκα ημέρες και δεν έχει σημειωθεί θάνατος από κορονοϊό, εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Παράλληλα, πολλοί σχολιαστές τονίζουν ότι θα έπρεπε να πραγματοποιείται, σε μόνιμη βάση, ο ίδιος αριθμός τεστ, για να προκύπτει μια απόλυτα αξιόπιστη και αντικειμενική εικόνα των νέων περιστατικών.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, τέλος, υπογραμμίζει ότι στην χώρα δεν υπάρχουν, πλέον, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, και ότι σε όλες τις περιφέρειες ο δείκτης μετάδοσης παραμένει κάτω από την μονάδα. Το Ινστιτούτο καθιστά σαφές ότι η επιδημία δεν έχει ακόμη εκλείψει, αλλά ότι η συνολική τάση που καταγράφεται, είναι θετική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστηκε 13 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us