Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κόσμος 02 Μαρτίου 2023

Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα κατά κτηρίου διαμερισμάτων στη Ζαπορίζια – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Russia Ukraine War

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι άλλοι τραυματίστηκαν σε πλήγμα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτήριο διαμερισμάτων στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση, η ουκρανική αστυνομία ανέφερε ότι ρωσικός πύραυλος, «που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύθηκε από συστοιχία S300» κατέστρεψε πάνω από 10 διαμερίσματα σε αυτό το κτήριο «όπου άνθρωποι κοιμόντουσαν ήσυχα».

«Κατά τις επιχειρήσεις έρευνας, έξι τραυματίες ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, όπως επίσης και τρεις νεκροί», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης φαίνονται κάτοικοι να απομακρύνονται από τα χαλάσματα, με τη βοήθεια πυροσβεστών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για ενέργεια ενός «κράτους-τρομοκράτη που θέλει να μετατρέψει την κάθε ημέρα μας σε μια ημέρα τρόμου».

«Αλλά το κακό δεν θα κυριαρχήσει στη γη μας. Θα εκδιώξουμε όλους τους κατακτητές και θα λογοδοτήσουν για όλα», πρόσθεσε ο ίδιος στο Telegram.

Το χτύπημα αυτό θυμίζει τον ρωσικό βομβαρδισμό στα μέσα Ιανουαρίου κατά κτηρίου διαμερισμάτων στο Ντνίπρο, μια μεγάλη πόλη στη κεντροανατολική Ουκρανία, που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 108 φορές