Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
Κόσμος 14 Ιουλίου 2020

Τουρκία : Υπουργικό Συμβούλιο για τις μετατροπές στην Αγία Σοφία – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις (video)

Τουρκία : Υπουργικό Συμβούλιο για τις μετατροπές στην Αγία Σοφία – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις (video) Τουρκία : Υπουργικό Συμβούλιο για τις μετατροπές στην Αγία Σοφία – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις (video) Τουρκία : Υπουργικό Συμβούλιο για τις μετατροπές στην Αγία Σοφία – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις (video)
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τουρκία : Υπουργικό Συμβούλιο για τις μετατροπές στην Αγία Σοφία – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις (video)

Σε 10 μέρες η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή και ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία για την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της.

Ο Ερντογάν συγκάλεσε σήμερα 14/7 υπουργικό συμβούλιο για να αποφασίσει επί της πρότασης του ανώτατου θρησκευτικού οργάνου, ότι στη διάρκεια των πέντε μουσουλμανικών προσευχών που διεξάγονται στη διάρκεια του 24ωρου, οι χριστιανικές εικόνες πρέπει να καλύπτονται.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας έδωσε σαφείς οδηγίες για την μετατροπή του μουσείου σε τζαμί. Οι αγιογραφίες στην Αγία Σοφία πρέπει να καλύπτονται την ώρα της μουσουλμανικής προσευχής, με κουρτίνες ή φωτοσκιάσεις, ενώ ο χώρος θα είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες τις υπόλοιπες ώρες με ελεύθερη είσοδο.

Όπως φαίνεται η Τουρκία προχωρά ολοταχώς στην μετατροπή του εμβληματικού μνημείου σε τζαμί χωρίς φειδώ στις προκλήσεις. Ο Πρόεδρος Ερντογάν δίνει άλλωστε σταθερά τον τόνο, όπως φαίνεται και από τα όσα είπε σε στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος σύμφωνα με την Χουριέτ.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις 

Την ίδια ώρα ο θόρυβος (τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων) δεν λέει να κοπάσει.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζητεί να μπει φρένο στην παραβατικότητα της Τουρκίας, ενώ η απόφαση του Ερντογάν έχει προκαλεί αντιδράσεις και από την μουσουλμανική κοινότητα.

Οξύτατος ήταν και ο επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ

 

www.ert.gr

Διαβάστηκε 20 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us