Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
Υγεία 01 Δεκεμβρίου 2020

Ε. Μανωλόπουλος: Ενδεχομένως αρχές Ιανουαρίου για κάποιους η πρώτη δόση του εμβολίου

Ε. Μανωλόπουλος: Ενδεχομένως αρχές Ιανουαρίου για κάποιους η  πρώτη δόση του εμβολίου Ε. Μανωλόπουλος: Ενδεχομένως αρχές Ιανουαρίου για κάποιους η πρώτη δόση του εμβολίου Ε. Μανωλόπουλος: Ενδεχομένως αρχές Ιανουαρίου για κάποιους η πρώτη δόση του εμβολίου
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ε. Μανωλόπουλος: Ενδεχομένως αρχές Ιανουαρίου για κάποιους η  πρώτη δόση του εμβολίου

Την ώρα που η μια εταιρία μετά την άλλη ανακοινώνει πως βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην μαζική παραγωγή αποτελεσματικών εμβολίων, έρχεται στο προσκήνιο το θέμα του εμβολιασμού και πως θα επιτευχθεί στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Παν/ου Θράκης Ευάγγελος Μανωλόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή « Συνδέσεις» για τη διαδικασία του εμβολιασμού.

« Αφού τα εμβόλια πάρουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων κάτι που φαίνεται ότι θα συμβεί για το εμβόλιο της PFIZER μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες κατόπιν θα έρθουν στην Ελλάδα». Ήδη η συγκεκριμένη εταιρεία έχει παράξει και έχει αρχίσει να στέλνει στη χώρα τα ειδικά ψυγεία που χρειάζεται για να αποθηκευτούν τα εμβόλια.

«Αρχές Ιανουαρίου, θα ληφθεί από κάποια άτομα η δόση ανάλογα με το πόσες χιλιάδες εμβόλια θα έρθουν». Ο κ. Μανωλόπουλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μιλώντας για την «ανοσία της αγέλης» και πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί στη χώρα μας, ο κ. Μανωλόπουλος είπε ότι θα πρέπει γι αυτό να εμβολιαστούν 7 -8 εκατομμύρια Έλληνες και αυτό θα εξαρτηθεί από τη ροή των εμβολιασμών αλλά και από τη βούληση του καθένα να κάνει το εμβόλιο.

«Το εμβόλιο», είπε, «είναι ένα εργαλείο για να φθάσουμε στην ανοσία. Το θέμα είναι πως θα το χρησιμοποιήσουμε. Αν λοιπόν εμβολιαστούμε όλοι μας όταν είναι διαθέσιμο τότε θα φθάσουμε γρήγορα στην ανοσία. Πιστεύω ότι με τις εγκρίσεις των εμβολίων μέσα στο 2021 μπορούμε να πετύχουμε την ανοσία και να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

 

www.ert.gr

Διαβάστηκε 29 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us