Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Υγεία 12 Μαΐου 2019

ΕΕΣ: Η σημαντικότητα του εθελοντισμού και της προσφοράς

ΕΕΣ: Η σημαντικότητα του εθελοντισμού και της προσφοράς ΕΕΣ: Η σημαντικότητα του εθελοντισμού και της προσφοράς
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού (8 Μαΐου) ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός και η προσφορά όλων μας για να βοηθηθεί το κοινωνικό σύνολο σε ώρες έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, τόνισε ότι πρέπει όλοι μας να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα αφύπνισης με στόχο την κινητοποίηση και την ενεργότερη συμμετοχή του κόσμου σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης. Όπως είπε, αν στοχεύσουμε στην ενδυνάμωση του εθελοντικού κινήματος και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για όλες τις ευπαθείς ομάδες των πολιτών που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση τότε η κοινωνία θα έχει βοήθεια και παραστάτες.

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΕΣ εξήραν το έργο του στο πέρασμα του χρόνου. Η κα Μαρία Δημουλά υπενθύμισε το έργο των εθελοντριών νοσηλευτριών του ΕΕΣ στα χρόνια που πέρασαν, στους πολέμους που έπληξαν τη χώρα αλλά και στις μετέπειτα φυσικές καταστροφές. Ενώ, η κα Αικατερίνη Παλιούρα – Ιωακειμίδου, συμπλήρωσε ότι ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του ΕΕΣ στοχεύει στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες μετανάστες, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες, ηλικιωμένους, ανήλικους και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα.
Οι εθελοντές στην 1η γραμμή

Ο κ. Κωνσταντίνος Τζάνος επεσήμανε ότι οι εθελοντές του ΕΕΣ, (Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες, Ιατροί, Εκπαιδευτές και Ειδικοί Συνεργάτες), βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, στην Ελλάδα και στον κόσμο. Ενώ, η κα Μαρία Καστελάνου, έκανε έκκληση σε όλους τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά, να πιστέψουν στις αξίες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Διαβάστηκε 282 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us


Πιο Δημοφιλη