Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ELAIώNAS Festival 2016

Δ.Τ.

Τίτλος:
ELAIώNAS Festival 2016
Πότε:
Παρ, 3. Ιούνιος 2016 - Δευ, 13. Ιούνιος 2016
Κατηγορίες:
Event, Festival
Hits:
1597
Created by:
@Coupaki

Περιγραφή

Το φεστιβάλ του Ελαιώνα (ELAIώNAS Festival 2015) ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία πέρυσι και τείνει να καθιερωθεί ως θεσμός στην πόλη της Αθήνας. Πρόκειται για έναν μοναδικό πόλο έλξης, μία πλατφόρμα διάδρασης τεχνών και επιστημών με χαρακτήρα επιμορφωτικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό που προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σημαντικών καλλιτεχνών εντελώς δωρεάν, παράλληλες επιμορφωτικές δράσεις και ομιλίες σπουδαίων εισηγητών, ακαδημαϊκών, συγγραφέων και καλλιτεχνών, αλλά και εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας και video art. Αποτελεί τη μοναδική πλατφόρμα διάδρασης τέχνης κι επιστήμης, έρευνας και δημιουργίας με χαρακτήρα συνθετικό και επικεντρωμένο κάθε χρόνο σε μία θεματική που σχετίζεται με την ιστορία της πόλης της Αθήνας. Πηγή έμπνευσης για όλες τις δράσεις και τους θεματικούς άξονες του περυσινού φεστιβάλ, υπήρξε το έργο του αθηναιογράφου Δ. Καμπούρογλου, ο οποίος συνδέει με ζωντανά και αόρατα νήματα την ιστορία της Αθήνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Φέτος, το ELAIώNAS Festival 2016 θα πραγματοποιηθεί 3 με 12 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66, στο Θησείο), και θα κλείσει με δύο ιδιαίτερες μουσικές δράσεις-συναυλίες, στις 18 Ιουνίου μέσα στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και στις 19 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.

ELAIώNAS Festival 2016
Μία πλειάδα νεότερων και διεθνώς καταξιωμένων πανεπιστημιακών και καλλιτεχνών από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών, θα συμμετέχουν προσφέροντας εντελώς δωρεάν στο αθηναϊκό κοινό, έργο εμπνευσμένο από τις τρεις βασικές θεματικές που διέπουν το φετινό φεστιβάλ.

• Πόλις και ψυχή – Από την αρχαία Ακρόπολη στη σύγχρονη Αθήνα
• Οδύσσεια – Συμβολισμοί και ψυχαναλυτικές προεκτάσεις του μύθου
• Σαλαμίνα – Η ιστορική σημασία της σήμερα

Στόχος του φεστιβάλ και φέτος είναι η επανασύνδεσή μας με την ιστορία της Αθήνας και με την έννοια της μεταμόρφωσης της ευρύτερης περιοχής της Αττικής τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ονομασία ELAIώNAS Festival καθιερώνεται για να υπενθυμίζει στο κοινό ότι ο αρχαίος ελαιώνας ήταν μία ευρεία περιοχή που εκτείνονταν από τον Κεραμεικό ως το σημερινό δήμο του Αιγάλεω, περιλαμβάνοντας βεβαίως και την Ακαδημία Πλάτωνος. Περιοχή που υπήρξε σύμβολο της πολιτισμικής και πνευματικής ταυτότητας του τόπου.

Διαβαάστε Περισσότερα

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us