Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022
Τεχνολογία

Τεχνολογία

Τεχνολογία 12 Αυγούστου 2022

Η Parimatch είναι η καλύτερη εταιρεία στοιχημάτων στην Κύπρο

Η Parimatch είναι μια εταιρεία στοιχημάτων την οποία εμπιστεύονται εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο και οι παίκτες

Διαβάστε περισσότερα...
Διαβάστηκε 71 φορές
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)
Τεχνολογία 24 Νοεμβρίου 2021

Ποδόσφαιρο & Βιωσιμότητα: οι μεγάλες ομάδες για το περιβάλλον

Όλο και περισσότερο απασχολεί το περιβαλλοντικό ζήτημα τα τελευταία χρόνια τη διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα...
Διαβάστηκε 341 φορές
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)
Τεχνολογία 06 Ιουνίου 2021

Η εξέλιξη των κινητών: Από τηλέφωνα σε μίνι υπολογιστές

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα κινητά η λειτουργία τους ήταν αρκετά δύσκολη και η τιμή τους πολύ υψηλή. Σήμερα, υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα κινητών. Αυτή η τιμή φυσικά εξαρτάται από τις δυνατότητες του κινητού και τις υπηρεσίες που προσφέρει στο χρήστη. Επιπλέον, τα κινητά σήμερα, όπως γνωρίζουν όλοι, κάνουν πολύ περισσότερα από τηλεφωνήματα και αποστολή και λήψη μηνυμάτων καθώς παρέχουν μία πληθώρα εφαρμογών και υπηρεσιών προς τον χρήστη.

Βασικές λειτουργίες

Η βασική λειτουργία ενός κινητού τηλεφώνου ήταν φυσικά να κάνει τηλεφωνήματα. Η πρώτη σημαντική εξέλιξη ήταν η προσθήκη της υπηρεσίας γραπτών μηνυμάτων (SMS), επιτρέποντας έτσι τη γραπτή επικοινωνία ανάμεσα σε 2 χρήστες. Αργότερα, ενσωματώθηκαν φωτογραφικές κάμερες στα κινητά δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο. Ίσως η πιο σημαντική αλλαγή που έγινε στα κινητά τηλέφωνα να ήταν η προσθήκη της υπηρεσίας ίντερνετ, δίνοντας πρόσβαση σε ιστοσελίδες χωρίς τη χρήση υπολογιστή.

pixel

Pexels

 

Η αρχή των smartphones

Όλα άλλαξαν με τη δημιουργία λογισμικού το οποίο ήταν σχεδιασμένο για κινητά τηλέφωνα όπως το android και το iOS. Τα κινητά με αυτού του είδους τα λογισμικά έδιναν στους χρήστες τους απίστευτες δυνατότητες και η δομή των συστημάτων τους ήταν πιο καλά κατασκευασμένη. Αυτά με το χρόνο συνέχισαν να εξελίσσονται, προσθέτοντας νέες επιλογές και χαρακτηριστικά με σκοπό την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών για τους χρήστες τους.

Λειτουργίες smartphones

Σήμερα οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων έχουν στην παλάμη τους τόσες δυνατότητες όσες θα είχαν μέσα από τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μπορούν να ακούνε μουσική ενώ παράλληλα σερφάρουν στο διαδίκτυο, μπορούν να κάνουν χρήση του gps ενώ παράλληλα υπαγορεύουν ένα μήνυμα το οποίο μετατρέπεται ακόμη και σε κείμενο μέσω του κινητού. Επίσης μπορούν να παρακολουθούν κάποιο αθλητικό αγώνα ή να παίζουν παιχνίδια μέσω εφαρμογών και ιστοσελίδων όπως έχει η NetBet για τους χρήστες της. Πλέον μέσα από εφαρμογές είναι εφικτή η διαχείριση και οικιακών συσκευών όπως επίσης είναι δυνατή και η χρήση του κινητού ως κλειδί αυτοκινήτου. Οι λειτουργίες που παρέχουν είναι πάρα πολλές και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται, ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο πελάτες όλων των ηλικιών και γούστων.

pixel2

Pexels

Android ή iOS

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο λογισμικά όμως; Για αρχή το android δημιουργήθηκε από την Google και θεωρείται πιο ευέλικτο σε θέματα εμφάνισης και διαμόρφωσης σε σχέση με το iOS της apple, όπου οι περισσότερες εφαρμογές και ρυθμίσεις είναι κλειδωμένες προσφέροντας περιορισμένη πρόσβαση και ελευθερία. Το καθένα έχει διαφορετικές εφαρμογές για χάρτες, μουσική και άλλα πολυμέσα. Επίσης, αλλάζει και ο αριθμός διαθέσιμων εφαρμογών καθώς δεν υπάρχει πάντα συμβατότητα ανάμεσα τους. Οι συσκευές iOS είναι ασφαλέστερες σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούν android, από ιούς και άλλες απειλές εξαιτίας της περιορισμένης πρόσβασης που παρέχει στους χρήστες του.

Και τα δύο λογισμικά προσφέρουν υπηρεσίες που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες τους. Το σίγουρο είναι ότι τόσο οι κάτοχοι android όσο και iOS έχοντας στα χέρια τους ουσιαστικά μίνι υπολογιστές απολαμβάνουν υπηρεσίες που κάποτε δεν φανταζόμασταν ότι θα υπήρχαν. Με την συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας τα κινητά εξακολουθούν να αυξάνουν τον αριθμό αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν. Το μέλλον των smartphones πάντως σίγουρα επιφυλάσει πολλές εκπλήξεις και η αγωνία για αυτές ολοένα αυξάνεται.

Διαβάστε περισσότερα...
Διαβάστηκε 689 φορές
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram