Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μουσικές εκδηλώσεις Μαΐου – Ιουνίου στο Κ.Π.Ι.Σ. Νιάρχος Swing & Rock 'n' Roll, Jazz, Dubstep και μελοποιημένη ποίηση

Δ.Τ.

Τίτλος:
Μουσικές εκδηλώσεις Μαΐου – Ιουνίου στο Κ.Π.Ι.Σ. Νιάρχος Swing & Rock 'n' Roll, Jazz, Dubstep και μελοποιημένη ποίηση
Πότε:
Σαβ, 21. Μάιος 2016 - Τρι, 7. Ιούνιος 2016
Κατηγορίες:
Event, Festival, Live Jazz
Hits:
2803
Created by:
@Coupaki

Περιγραφή

Swing & Rock ‘n’ Roll, Jazz, Dubstep και μελοποιημένη ποίηση: μουσικές συνθέσεις, διαφορετικοί ήχοι και ακούσματα με καλλιτέχνες αντηχούν με θέα το κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το καλοκαίρι ρυθμικά και, για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2016, φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις στον υπαίθριό του χώρο, με φόντο τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το καταπράσινο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Την αρχή κάνει ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, ο οποίος, μαζί με το γκρουπ του και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, παρουσιάζουν, το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 20:30, τη συναυλία «Con Alma | Latin Jazz Roots», στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών με τίτλο «Jazz & Strings». Μέσα από τις ενορχηστρώσεις του Γιάννη Αντωνόπουλου, το κοινό θα ταξιδέψει σε latin jazz μελωδίες, από την Αφρική και τις ρίζες της, στην Αμερική, και την Ελλάδα. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει από παραδοσιακή αφροκουβανική θρησκευτική μουσική, μουσική των πρωτοπόρων της λάτιν τζαζ Mario Bauza και Dizzy Gilespie, μπόσα νόβα και Antonio Carlos Jobim, σάλσα και πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές ελληνικής μουσικής, με τζαζ λάτιν επιρροές.

Το μοναδικό μουσικό ταξίδι στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, κλείνει την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 21:00, με τον Δημήτρη Καλαντζή, το γκρουπ του και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στο δεύτερο και τελευταίο μέρος του κύκλου συναυλιών με τίτλο «Jazz & Strings». Η συναυλία, με τίτλο «Χθες το βράδυ», περιλαμβάνει κομμάτια, μεταξύ άλλων, των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, Γιάκοβλεβ, διασκευασμένα σε μια πρωτότυπη τζαζ παράσταση, με επιρροές από τον ήχο των δεκαετιών του ‘50 και ‘60.

Συγκεντρωτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Σάββατο 21/05, ώρα 20:30: Con Alma | Latin Jazz Roots με τους Dimitris Kalantzis group & Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Σάββατο 28/05, ώρα 20:00: Swing and Roll με τις ομάδες των Athens Boogie & HiRollers
Σάββατο 4/06, ώρα 19:00: SNFCC x Black Athena Present Culture Jam w/ Kode 9 (Hyperdub/ UK)
Πέμπτη 09/06, ώρα 21:00: Alex Drakos Trio, CIRCLE
Σάββατο 11/06, ώρα 20:00: Αναπλάθοντας τον μελοποιημένο Ελύτη, με τους Χριστίνα Μαξούρη & Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη
Σάββατο 17/06, ώρα 20:30: Χθες το βράδυ με τους Dimitris Kalantzis group & Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Διάβασε Περισσότερα

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us